Zipcar: İstediğin An Araban Olsun

Girls driving away in a Zipcar vehicle

-Sponsorlu haber-

Bir dünya düşünün: aracınız var ama verginiz yok, araç taksiti ödemiyorsunuz ama her istediğinizde kullanabildiğiniz bir aracınız var. Yani araç hem sizin hem de değil. Neden mi bahsediyoruz? Zipcar’dan tabii ki.

2000 yılında Amerika’da kurulmuş, dünyanın dört bir köşesine yayılmış, yaklaşık 1 milyon insan tarafından kullanılan ve araba paylaşım kulübü diye tanıtılan bir sistem bu.

Araba bu nasıl paylaşacağız diyorsanız, hemen anlatalım. Zipcar bünyesindeki çeşitli arabaları günlük veya saatlik rezerve edip, dilediğiniz Zipcar lokasyonundan arabayı alıyorsunuz, üyelik kartınızla kapısını açıp, torpidodaki anahtarla arabayı çalıştırıyorsunuz ve işiniz bitince aldığınız yere bırakıyorsunuz. İşin güzel tarafı da yakıt, sigorta, evrak derdi olmadan online ya da mobil uygulamalar üzerinden rezervasyonunuzu halledip, arabanızı kullanabiliyorsunuz.

Yani artık arabam yok hafta sonu Belgrad Ormanı’nda koşamıyorum, Yeniköy’de balık yemeğe gidemiyorum gibi cümleler yerine “ay bu hafta sonu İstanbul’un neresini keşfetsek” gibi cümleler kurabileceksiniz.

Not: Canım Istanbul takipçileri için Zipcar’ın 75 TL değerindeki yıllık üyeliği canimzipcar koduyla buradan üye olanlara bedava!

Zipcar foto2 Zipcar foto1

1 Yorum

Bir Cevap Yazın