İstanbul’un en iyi kahvaltı mekanları

Best breakfast places in Istanbul

Biz İstanbullular için iyi bir hafta sonu kahvaltısı, tüm haftanın yorgunluğunu üzerimizden atacak bir terapi demek. Şehrin en iyi kahvaltılarını @benimkahvaltim account’unun yaratıcısı Ayşegül Şener’e sorduk. Şimdiden afiyet olsun 😋

 

Mahmure Akustik Lezzetler: Karadeniz kahvaltısı

Mahmure Akustik Lezzetler kahvaltı

Adını mekan sahibi müzisyen Oktay Usta’nın annesinden alan Mahmure Akustik Lezzetler’de yediğiniz hemen her şey Rize’deki Mahmure Hanım tarafından İstanbul’a gönderiliyor. Reçel, tereyağı, peynir, helva, kavurma, mısır ekmeği yanında mıhlama ve masanın ortasında kocaman bir salata. İstanbul’da en iyi kahvaltı nerede bulunur denildiğinde akla gelen Mahmure Akustik lezzetler’de isteyene kavurmalı muhlama, tavada yumurta da var. Oktay’ın keyfi yerindeyse size canlı canlı kemençe ve bağlama da çalar, işte o zaman keyif çayı ne demek anlarsınız.

 

Walter’s Coffee Roastry: Amerikan kahvaltısı

Walter's Coffee Roastery breakfast

En iyi kahvaltı mekanları sıralamamızda ikinciliği İlhamını ünlü dizi ‘Breaking Bad’den, enerjisini ise taze çekilmiş kahvelerden alan Walter’s Coffee Roastry kaptı. Aslında bir kahve laboratuvarı olarak dizayn edilmiş ve servis veriyor ama asıl özelliği İstanbul’da gerçek Amerikan kahvaltısı bulabileceğiniz çok az sayıda yerden biri olma özelliğine sahip olması. Pancake, bacon, yumurta, sosis, patates, bal ve çikolatayla dolu bir tabağın yanında gelen taze çekme bir filtre kahveye kim hayır diyebilir ki? Ayrıca Kadıköy Moda’da kahvesini içerken bilgisayarı ile çalışmak isteyenlere mesken olan, arkada da küçük balkonuyla ufak sessizlikler sunan farklı bir mekan.

 

Bazlama Kahvaltı Evi: Burada doymadan kalkmak yok

Bazlama Kahvalti foto

Alaçatı’dan sonra İstanbul’luları doyurmaya başlayan Bazlama Kahvaltı Evi, Instagram’da sıkça paylaşılan mavi toprak tabakları ve reçellikleriyle meşhur olsa da sunduğu hizmet ve menüsüyle bir mekânın kapısında neden sıra olunur sorusuna hakkıyla cevap veriyor. Trabzon’dan tereyağı, Kayseri’den ev yapımı sucuk, ev yapımı reçeller, karadut ve lorun yanı sıra kocaman bir salata, menemen, asla sonu gelmeyen sıcacık gözleme ve bazlamalar sürekli tabağınıza geliyor. Bitirdiğiniz bir şey olursa, hemen yenisini istiyorsunuz. Çayınız renkli porselen demlikte, altında ısıtıcı ile sürekli elinizin altında demlenmeye devam ediyor. Her cuma, cumartesi ve Pazar günü 09:00-15:00 arası mekan sahibi Sinem Tuncer ve annesini ellerinde tepsiyle, masaları gezip yeni yapılan ev reçellerini misafirlerine tattırırken görebilirsiniz. Bazlama bu yaz yine Alaçatı’da olacak sevenlerine duyurulur…

 

Marmelat Cafe: Yöresel yiyecekler

 Marmelat Pera foto

Galata Camekân Sokak’ta bulunan, küçücük kapılı, Ege sokaklarından gelen mavi beyaz sandalye ve masaların etrafında dolanan taze tereyağı kokulu güzel mekân. Her biri kendi yöresinden gelen peynir, zeytin, meze ve tava lezzetleri menünün vazgeçilmezleri arasında olsa da birbirinden farklı ve özel marmelat çeşitleri mekânın demirbaşı olarak boy gösteriyor. Kahvaltınızı şenlendiren kızarmış ekmeklerle, masadaki tuzlu yoğurt ve zeytinyağlı humusla güne başladıktan sonra, minik kırık yeşil zeytinler ve peynir çeşitleriyle şölen devam ediyor. Kasap sucuk tava ve çakallı menemenin mutlaka denenmesi gerekiyor.

 

Kirpi Cafe: Asya yakası’nın en iyisi

Kirpi Cafe foto

İstanbul’da en iyi kahvaltı mekanlarını sayarken Kirpi’yi es geçemeyiz. Kirpi’yi herkes kendi semtinden hatırlar ama aslında onlar her yerde ve her semtte olmaya devam ediyorlar. Koşuyolu dışında Kozyatağı, Bağdat Caddesi, Buyaka, Maltepe Park ve Akasya’ da da şubeleri var. Kirpi Cafe’nin menüsünde iki çeşit kahvaltı var, Kirpi kahvaltısı, kahvaltı tabağı ve çocuklara özel kahvaltı tabağı. Kahvaltı tabakları oldukça doyurucu ve zengin görünüyor, kahvaltıda en önemli şey önce gözün, sonra midenin doyması bence… Bunun dışında pancake, mısır gevreği, omlet, tost ve en şahanesi glutensiz kahvaltı seçeneği de mevcut. Kirpi, glutensiz kahvaltısıyla alkışı hakketse de menünün yıldızı hala közde patlıcanlı menemen. Bir de benim özel alkışımı alan hareket, Akdeniz ve Güney Doğu bölgesinin bebeği, kızarmış ekmeklerle birlikte masaya gelen zeytinyağı ve zahter ikilisiydi ki bölgesinden ya da Kapalıçarşı’dan almadıkça başka hiçbir yerde bulamazsınız. Ayrıca yaz menülerine taze zahter salatası ve çökelek salatası eklediklerini de mutlaka belirtelim.

**********

Mahmure Akustik Lezzetler
Şahkulu Mah.ŞahkuluSok. No:14/A Beyoğlu – (0212) 256 2053

Walter’s Coffee Roastry
Caferağa Mah. Badem Altı Sok. No:21/B Moda – (0532) 200 9892

Bazlama Kahvaltı Evi
Osman F. Seden Sok. Teşvikiye – (0531) 833 91 99

Marmelat Cafe
No:/A, Bereketzade, Camekan Sk. No:8, 34421 Beyoğlu – (0212) 244 4533

Kirpi Cafe
Mehmet Akvan Sokak 31, Koşuyolu – (0216) 339 09 05

13 Yorum

Bir Cevap Yazın