İstanbul’da sonbahar: 5 yürüyüş rotası

Fall walking routes in Istanbul

Bugünlerde etrafınızdakilerin iki gruba ayrıldığını görebilirsiniz, yazın bitişini kabullenmek istemeyenler ve sevinçle karşılayanlar. Hangi gruba dahil olursanız olun ortada bir gerçek var; İstanbul sonbaharda ayrı bir havaya bürünüyor. Şehri saran sonbahar renkleri eşliğinde yürüyüş yapmanın keyfi bir başka oluyor.

İşte sonbaharda yürüyüş yapmak için tercih edebileceğiniz beş yer.

 

Heybeliada

Heybeliada yürüyüş rotası

Adanın bir ucunda Çam Limanı diğer ucunda Değirmenburnu yer alıyor. Muhteşem manzaraya sahip bu iki noktaya yürürken karşınıza Art Nouveau tarzı ahşap evler ve kızılçam ağaçları çıkacak. Büyükada’ya kıyasla daha sakin olan Heybeliada’nın orman yolu sessizlik içinde yürümek isteyenlere birebir.

Özgürlük Parkı

Özgürlük Parkı yürüyüş rotası

Anadolu Yakası’nın en büyük ve bizce en iyi parkı. Selamiçeşme’de bulunan ve 120 dönümlük alana yayılan bu park 1.5 kilometrelik yürüyüş ve koşu parkuruna sahip.

Yıldız Parkı

Yıldız Parkı yürüyüş rotası

Bir zamanlar Osmanlı padişahlarının avlandığı koru, günümüzde Beşiktaş’ın ortasında bir vaha olarak kurtarıcı görevi görüyor. Yokuş çıkmaya niyetliyseniz Çırağan Caddesi’nden giriş yapın ve Yıldız Sarayı’na doğru ilerleyin. Asırlık ağaçların altında yürürken bir sincapla karşılaşma ihtimaliniz yüksek.

Ulupelit

Ulupelit yürüyüş rotası

Ulupelit, Şile’nin orman içine dağılmış köylerinden biri. Meşe ve kayın ağaçlarıyla çevrili bu güzel köyde temiz hava alabilir, farklı uzunluğa ve zorluk derecesine sahip parkurlarda yürüyüş yapabilirsiniz. Baktınız şehre dönmeye niyetiniz yok, Casa Lavanda Butik Otel’de konaklayabilirsiniz.

Fatih Ormanı

Fatih Ormanı yürüyüş rotası

Belgrad Ormanı’nın kalabalığından bir nebze uzaklaşmak için güneyindeki Fatih Ormanı’nı tercih edebilirsiniz. 1500 dönümlük arazide ana yolu takip ederek ormanın derinliklerine inebilir, yorulunca oturma alanlarında piknik yapabilirsiniz.

1 Yorum

Bir Cevap Yazın