happn’ın Tinder’dan daha iyi olduğunu gösteren 5 sebep

canım istanbul: happn'ın Tinder'dan daha iyi olduğunu gösteren 5 sebep

-Sponsorlu haber-

Hepimizin başına illa gelmiştir şu durum: utangaçlıktan veya başka bir sebepten dolayı barda, metroda, sokakta, ya da kitapçıda karşımıza çıkan, bir anda gözlerimizin kilitlendiği ama merhaba demeye cesaret edemediğimiz o tatlı/yakışıklı/güler yüzlü çocuğun bir anda yok oluvermesi ve bir daha onu göremeyeceğimiz gerçeğinin acısı.

Tinder gibi uygulamalar tek gecelik ilişkileri kolaylaştırmak için kurulmuş olsalar da, happn tesadüflere bir şans daha verme niyetiyle yaratılmış, belki de en romantik dating uygulaması. happn da Tinder gibi lokasyon bazlı çalışıyor fakat happn’ın yöntemine hyper-local deniyor. Yani karşınıza sizden 50km uzakta olan adamı değil, siz uygulamanızla birlikte nerelere gittiyseniz, oralarda yanınızdan geçenleri çıkarıyor.

happn’ın Tinder’dan daha iyi olduğunu gösteren 5 sebep:

1. Gerçek hayatın içinden birileriyle eşleştiriyor.

happn istanbul: Gerçek hayatın içinden birileriyle eşleştiriyor

İstanbul gibi bir şehirde, özellikle her iki yakada yaşayanlar için de “karşıya geçmek” gibi insan psikolojisini derinden sarsacak konseptler varken, insanın sokağından geçen, mahallesindeki yeni kahveciye uğrayan, aynı barda içki içen, ofisinin yanındaki berbere giden yani hayatlarının halihazırda kesiştiği insanlarla bir platformda buluşabiliyor olması mükemmel bir teknoloji. “Zıt kutupların birbirini çektiği yok, ben benzer ilgi alanlarım olan biriyle beraber olmak istiyorum” diyenlerdenseniz, happn üzerinden karşınıza çıkan ve dolayısıyla ortak noktanınız bulunan, üstelik de çevrenizde dolanan biriyle tanışmak çok mantıklı.

2. Birini beğenip beğenmediğinize anında karar vermek zorunda değilsiniz.

happn istanbul: Birini beğenip beğenmediğinize anında karar vermek zorunda değilsiniz

Açken on defa dolabı açıp ne yiyeceğine karar veremeyen bireyler, bir insandan hoşlanıp hoşlanmadığına bir anda nasıl karar versin ki? Neyse ki happn’da durum şu: hayatın içinde siz farkında bile olmadan karşılaşmış olduğunuz happn kullanıcıları adeta bir Pinterest sayfası gibi uygulamanızda birikiyor, siz de canınız ne zaman birini “like” etmek isterse o zaman “like” ediyor, dilerseniz günlerce, haftalarca üzerinde düşünebiliyorsunuz.

3. Bir kişiyi “like” ettikten sonra da profilini görmeye devam edebiliyorsunuz.

happn istanbul: Bir kişiyi “like” ettikten sonra da profilini görmeye devam edebiliyorsunuz

Yani mesaj bekleme sürecinde dilediğiniz bilgi toplama aktivitelerine girebiliyorsunuz. Instagram bağlantısı üzerinden nerelerde neler yaptığından her an sizden kaç kilometre uzak olduğuna kadar çeşitli bilgilere her daim hakimsiniz. Ben zaten takip etmem diyorsanız da, en azından konuşma başlayana kadar fotoğraflarına bakıp iç geçirme lüksüne sahipsiniz.

4. Bir insanı dış görünüşüyle değil dinlediği müzikle tanırım diyenler için Spotify bağlantısı mevcut.

happn istanbul: Bir insanı dış görünüşüyle değil dinlediği müzikle tanırım diyenler için Spotify bağlantısı mevcut

Dolayısıyla hayat tarzı ipuçlarını almak için elinizde bir adet bilgi kümesi daha var. Mesela tipi hoş, iyi bir işi var, ortak arkadaşlarınız bile var, ama adam sadece Türkçe pop dinliyor. Ya da “hiç tipim değil, ne alaka” diyeceğiniz biriyle müzik zevkiniz çok benzeşiyor. happn, gözün gördüğünden daha fazlası var mıdır diye düşündürecek, cesareti olanları yepyeni deneyimlere sürükleyecek.

5. Kullanıcı kitlesi hem çeşitli hem de kaliteli.

happn istanbul: Kullanıcı kitlesi hem çeşitli hem de kaliteli

İstanbul’da şu an yaklaşık 500bin kişi happn’ı kullanıyor. Fotoğrafçısından mühendisine, gencinden olgununa, centilmeninden ağzı laf yapana, gezgininden evcimenine, yolunuzun kesiştiği her tür adam ana sayfanızda sizi bekliyor.

**********

Yapacağınız şey çok basit: happn’ı akıllı telefonunuza indiriyorsunuz, Facebook üzerinden ücretsiz hesabınızı açıyorsunuz, arama tercihlerinizi seçiyorsunuz ve gerçek hayatta karışınıza çıkmış insanların bu uygulamayla yeniden karşınıza çıkmasını bekliyorsunuz.

happn canım istanbul

Uygulamayı indirmek için, burayı tıklayın (Android  iPhone – Windows Phone)

Bir Cevap Yazın