Günübirlik İstanbul Kaçamakları

Zipcar #2 illustration

-Sponsorlu haber- 

Yaz gelip de havalar ısındığında hafta sonu şehirde kalmak nedense daha da zorlaşıyor. Ama her hafta sonu da kalkıp Ege’ye denize girmeye gidemiyoruz. E peki ne yapacağız?

Şehrin içinde şehirden kaçacağız, çare yok!

Siz de İstanbul’dan çok uzaklaşmadan rahatlayabileceğiniz, dinlenebileceğiniz, eğlenebileceğiniz bir şeyler yapmak istiyorsanız, günübirlik gezi tavsiyelerimize şöyle bir göz atın deriz. “Ama arabam yok ki, ben öyle uzak yerlere gidemem” demeyin. Artık ZipCar İstanbul’da olduğuna göre, ehliyeti olanın arabası var demek! “Zipcar ne ki?” diyenler buraya tıklayıp, Zipcar ile ilgili detaylı bilgiye sahip olabilirler. Tıklamadan önerilere geçecekler için de kısaca anlatalım: Zipcar mobil uygulama üzerinden rezervasyon yapıp saatlik ya da günlük araba kiralayabileceğiniz bir araba paylaşım sistemi.

Zipcar’ınızla İstanbul’dan gitmeden İstanbul’dan kaçmanın 5 yolu:

1. Havuza Girip Ferahlayalım

Village Park swimming pool

Beykoz’da Village Park’ta doğayla iç içe bir gün geçirebilirsiniz. Hem havuza girin, hem yeşilliğin keyfini çıkarın, hem de Matsu Spa’da kendinizi şımartın. Günübirlik gezi beni doyurmaz derseniz de gece otelde konaklayın.

2. Hem Denize Girelim, Hem Balık Yiyelim

kayıkhane-foto

Sabah erkenden yola çıkılır, Kilyos’taki Uzunya Beach’te çimlerin üstünde güzel bir yer kapılır. Gün boyu güneşlenilir ve denize girilir. Akşamüstü Kayıkhane’ye geçilir, manzaraya nazır balık yenilir. (Araba kullanmayanlar da rakı içer tabii ki.)

3. Boş Boş Oturmayalım, Bir Şeyler Öğrenelim

Cam Ocagi

Riva’daki Cam Ocağı Vakfı’na önceden rezervasyon yaptırarak yarım veya tam günlük uygulamalı bir gezi yapabilirsiniz. Bu da şu demek oluyor, hem vakfı turlayıp gezme şansınız olacak, hem de füzyon ve boncuk çalışması gibi elinizin cama, cam kesme aletlerine değdiği aktiviteler yapabileceksiniz.

4. Temiz Hava En Güzeli

Belgrad Forest North of Istanbul

O halde sizi Belgrad Ormanı’na alalım. Buraya hem sporcular hem mangalcılar akın ediyor dolayısıyla erken saatlerde gitmeniz tavsiye edilir. Bisiklete binmeyi sevenler bisiklet parkurunu, yürüyüp koşmak isteyenler de yürüyüş parkurunu kullanabilir. Uzun süredir ormana gitmeyenlere hatırlatalım – bu kadar çok ağacın olduğu yerde hava daha serin oluyor. Yani yaz aylarında ferahlamak, biraz temiz hava almak ve yeşile doymak için birebir.

5. Harekette Bereket Vardır

Forestanbul foto

Forestanbul’a gidin, diler dev salıncakta sallanın, diler ilk zipline tecrübenizi yaşayın, diler tırmanma duvarına tırmanın. Her daim hareket, her daim adrenalin!

Not: Canım İstanbul takipçileri için Zipcar’ın 75 TL değerindeki yıllık üyeliği ‘canimzipcar’ koduyla buradan üye olanlara bedava!

Bir Cevap Yazın