istanbul hayatının olmazsa olmazı 5 uygulama

İstanbulluların mutlaka sahip olması gereken 5 uygulama

İstanbul’da biraz zaman geçirdiyseniz, şehrin ne kadar büyük olduğunu da mutlaka fark etmişsinizdir. Evet, İstanbul yüz ölçümü olarak New York’un tam 4.4 katı! Ayrıca şehrin trafik problemi de gözünüzden kaçmamıştır. İstanbul’da ister özel araç ister toplu taşıma ile bir yerlere gitmek büyük stres sebebi olabiliyor. Trafiği atlatmanıza yardımcı olacak 5 uygulama ile karşınızdayız:

1) Trafi – Trafi çıktığından beri toplu taşıma araçlarını kullanmak çok daha kolay hale geldi. Bu uygulama; A noktasından B noktasına, aklınıza gelebilecek her türlü toplu taşıma aracıyla (otobüs, metro, vapur, dolmuş) nasıl gideceğinizi sizin için planlıyor. Şehir trafiğiyle ilgili kazalar, sıkışıklıklar, ideal rotalar gibi güncel bilgileri de uygulama üzerinden görebiliyorsunuz.

2) BiTaksi – Sadece bulunduğunuz lokasyonu işaretleyin ve taksi şoförünüzün gelip sizi almasını beklemeye koyulun. Bulunduğunuz yeri onaylatmak için taksi şoförü sizi arayıp teyit alacak. Sonrasında dilerseniz nakit, kredi kartı veya PayPal ile ödeme yapabilirsiniz. Özellikle kalabalık yerlerde taksi bulmak için yarışırken veya güvenmediğiniz bir taksiye binmekten çekindiğiniz durumlarda bu uygulama hayat kurtarıyor.

3) Şehir Hatları – İstanbul’da en güzel şehir içi ulaşım aracı açık ara ile vapurlar. Bu uygulama sayesinde vapur tarifelerini, iptal olan seferleri canlı olarak takip edebilirsiniz. Ayrıca keyif yapacağınız Boğaz ve mehtap ışığında gece turları için de bir gözünüz bu uygulamada olsun.

4) Uber – Kendi özel arabanız ve özel şoförünüz varmış gibi hissettiren uygulama. Uygulama nerede olduğunuzu otomatik olarak saptarken siz araba tercihinizi yapıyorsunuz (araba, taksi, Vito veya Mercedes). Uygulamaya kredi kartı numaranızı bir defa girmeniz yeterli, her yolculuğunuz buradan otomatik olarak ödeniyor. Ücretler; UberGo için taksiden %10-15 yukarıda, Uber XL için ise %40-50 yukarıda. Son olarak yakın dönemde UberTEKNE lansmanı yapıldı. Uygulamaya eklenen bu yeni özellikle 6-8 kişi için Boğaz’ı geçme ücreti ortalama 50-60 TL olarak belirlendi.

5) Yandex – İstanbul’un trafiğinde araba kullanacak kadar cesursanız, Yandex’i yanınızdan ayırmayın deriz. Tüm yolları avucunuzun içi gibi bilseniz de Yandex size her zaman daha az trafik olan, çok daha iyi bir alternatif sağlayacaktır.

Trafi çıktığından beri toplu taşıma araçlarını kullanmak çok daha kolay hale geldi     Sadece bulunduğunuz lokasyonu işaretleyin ve taksi şoförünüzün gelip sizi almasını beklemeye koyulun     Bu uygulama sayesinde vapur tarifelerini takip edebilirsiniz     Kendi özel arabanız ve özel şoförünüz varmış gibi hissettiren uygulama     Yandex size her zaman daha az trafik olan çok daha iyi bir alternatif sağlayacaktır.

Trafi – Android / iPhone
BiTaksi – Android / iPhone
Şehir Hatları – Android / iPhone
Uber – Android / iPhone
Yandex – Android / iPhone

5 Yorum

Bir Cevap Yazın