Şubat Ayının En İyi Oyunları

istanbul'da en iyi oyunları

Son günlerde sizlerden sıkça, kültürel aktivite yapmak istiyoruz, bize güzel bir şeyler tavsiye eder misiniz konulu mesajlar alıyorduk. Biz de tiyatrolar.com.tr’de bu konudaki uzman arkadaşlarımızla bir iş birliği yaptık ve sizin için şu aralar gösterimde olan oyunlar arasından en iyilerini listelediler.

Çok iyi ettiniz diyorsanız, bize haber verin, biz de her ay “Bu Ayın En İyi Oyunları” yazısını yayınlayalım.

Oyunun Oyunu

Oyunun Oyunu foto

İstanbul Şehir Tiyatroları’nın geçtiğimiz sezon prömiyerini gerçekleştiren yapımı “Oyunun Oyunu”, 7’den 70’e tüm seyircilerine kahkaha dolu vakit geçirtmekte iddialı! Başrolde Ahmet Saraçoğlu ve kalabalık kadrosuyla oyun, tam olarak “başınızı döndürüyor”.

”Çırılçıplak” adlı oyunu sahnelemek üzere provaya başlayan bir tiyatro grubunun, bu süreçte yaşadıkları absürtlükleri anlatan “Oyunun Oyunu”, türünün en iyi örneklerinden biri olarak seyirciyle buluşuyor. 2-4 Şubat tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

 

Ayrılık

Ayrılık foto

“Ayrılık”, Behiç Ak’ın bir yıl önce ayrılmış bir çiftin bir yıl aradan sonra bir araya gelmesiyle giriştikleri evlilik ve ayrılık süreçlerinin ironik ve gülmeceyle yüklü bir sorgulaması.. Fırat Tanış ve Sevinç Erbulak’ı karşılıklı rollerde seyredeceğimiz oyun, Ocak ayının sonunda ilk kez sahnelendi. İlişkilere dair yeni komedi; 2 Şubat’ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

 

Medet

Medet foto

Melike Güner’in performansıyla 2016 Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülünü kazandığı “Medet”, bir umutsuz aşk vakası. Büyük deprem sonucu yolları ayrılan sevgililerin seneler sonra bir araya geldikleri oyun, 8 Şubat’ta Asmalı Sahne’de. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

 

Joko’nun Doğum Günü

Joko'nun Doğum Günü foto

Yolcu Tiyatro; çağdaş sanat hayatının önde gelen isimlerinden Fransız yazar Roland Topor’un “Joko’nun Doğum Günü” adlı eserini yüksek performans gerektiren hareket tasarımı ile Projection Mapping teknolojisini birleştirerek sahneliyor. Sahnede gerçekten farklı bir oyun seyretmek istiyorsanız, Joko’nun Doğum Günü doğru bir tercih olmaya aday.

Sistemin insan bedenini ve aklını kontrol altına alma hırsını, ezen-ezilen ilişkisi üzerinden absürd bir anlatım biçimi ile anlatan oyun, 2 Şubat’ta Barış Manço Kültür Merkezi’nde. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

 

Yutmak

Yutmak foto

“Sen eğer ordaysan bunu okuduğunu umut ediyorum, ve bilmelisin, işte ben de buradayım ve en az senin kadar tuhafım.”
Craft Tiyatro’nun yeni oyunu “Yutmak”, seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor! Ece Dizdar, Başak Daşman ve Merve Dizdar’ın kadrosunda yer aldığı oyunun ilk gösterimi; 7 Şubat’ta Craft Kadıköy’de. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

 

Blu

Blu foto

Yönetmen koltuğunda Meltem Cumbul ve sahnede kalabalık kadrosuyla “Blu”, sezonun en dikkat çeken yenilerinden. 10 sahneden oluşan oyunun başrolünde cinsel ilişkiler var. Seksüel dürtülere, modern çağda toplumun içinde bulunduğu aşk-seks dilemmasına, sosyal sınıf ve de arzu ilişkilerine odaklanıyor.

Cinselliğe dair normların da sorgulandığı oyun, sorgulamasını olabildiğince açık seçik yaparak da kendisini benzer konuları işleyen metinlerden başka bir yere konumlandırıyor. 4 Şubat’ta Toy İstanbul’da, gelecek seanslar için buraya tıklayın.

 

Etiket

Bir Cevap Yazın