Mayıs ayının en iyi oyunları

istanbul'da en iyi oyunları

Son günlerde sizlerden sıkça, kültürel aktivite yapmak istiyoruz, bize güzel bir şeyler tavsiye eder misiniz konulu mesajlar alıyorduk. Biz de tiyatrolar.com.tr’de bu konudaki uzman arkadaşlarımızla bir iş birliği yaptık ve sizin için şu aralar gösterimde olan oyunlar arasından en iyilerini listelediler.

Çok iyi ettiniz diyorsanız, bize haber verin, biz de her ay “Bu Ayın En İyi Oyunları” yazısını yayınlayalım.

Gülünç Karanlık

Gülünç Karanlık foto

21. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Prodüksiyonu” dahil 3 ödül kazanan “Gülünç Karanlık”ı hala seyretmediniz mi? Merak etmeyin, oyun gösterimleri Mayıs ayında da hız kesmeden devam ediyor!

Bakırköy Belediye Tiyatroları’nın sıra dışı prodüksiyonlarından “Gülünç Karanlık”, demokrasi ve uygarlık adı altında oluşturulan ikiyüzlü yaklaşımları eleştiriyor. Alican Yücesoy’un da kadrosunda yer aldığı oyun, 13 Mayıs’ta Yunus Emre Kültür Merkezi’nde. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

Yen

Yen foto

Anna Jordan’ın ödüllü oyunu “Yen”, Çağ Çalışkur rejisi ile sahnede!

Oyun, bir evde yalnız başlarına büyümeye terkedilmiş iki kardeşin yüzünüze tokat gibi vuracak hikayesi anlatıyor. Bu yıl Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri’nde “Üstün Akmen Özel Ödülü” kazanan “Yen” , 3 Mayıs’ta Craft Kadıköy’de. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?

Nefesinizi Nasıl Tutarsınız foto

Murat Daltaban’ın yönettiği, dekor tasarımını yaptığı ve rol aldığı yeni DOT oyunu “Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?”, “Üzerinde dengede durduğumuz ve asla yıkılmaz sandığımız her şey bir anda altımızdan çekilse ne olur?” sorusuna odaklanıyor.

Ödüllü ışık tasarımıyla da dikkat çeken oyun, 11 Mayıs’ta Kanyon AVM’de yer alan DotKanyonda’da olacak. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

Joseph K.

Joseph K foto

Nisan ayında Watergarden’da açılan DasDas, Ataşehir’in en yeni kültür-sanat mekanı haline geldi. Tiyatronun yanı sıra yeme-içme, müzik ve diğer sahne sanatlarına yer verilecek mekan; açılışını “Joseph K.” adlı oyunlarıyla gerçekleştirmişti.

İngiliz yazar Tom Basden’ın Kafka’nın “Dava”sını kara mizah bir yorumla ele aldığı oyunda; Mert Fırat, Didem Balçın, Onur Dilber ve Özgür Aydın’ın rol alıyor. İstanbul’un en yeni sahnelerinden birinde deneyimleyebileceğiniz “Joseph K.”, 6 Mayıs’ta DasDas Sahne’de. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

He-go

He Go foto

Çetin milyonlarca izlenmiş bir filmin ana karakteri olan süper kahraman He-go’yu canlandırmıştır. Hemen herkesin He-go olarak tanıdığı Çetin, kendini izole ettiği evinde, yurt dışından gelen bir teklifle yeni rolüne hazırlanmaktadır.

Halil Babür’ün yazdığı ve Yiğit Sertdemir’in yönettiği oyunda Alican Yücesoy, Ayşegül Uraz ve Halil Babür rol alıyor. Altıdan Sonra Tiyatro’nun yeni komedisi “He-go”nun ilk gösterimi, 4 Mayıs’ta Kumbaracı50’de gerçekleşecek. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

Bir Baba Hamlet

Bir Baba Hamlet foto

İstanbul’un bir yeni sahnesi daha Baba Sahne, sezon bitmeden tiyatroseverlere güzel bir hediye veriyor. Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu’yu aynı sahnede seyredeceğimiz “Bir Baba Hamlet” başlıyor!

Tiyatro yapma aşkının baş döndürücü güzelliği ile aptallaştırıcı büyüsüne ayna tutan ve Baba Sahne’nin kendi yapımı olan oyun, 19 Mayıs’ta prömiyer yapacak. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

Etiket

Bir Cevap Yazın