Ocak Ayının En İyi Oyunları

istanbul'da en iyi oyunları

2017’nin ilk bültenini neşe içinde sizlere sunmak isterdik. Ancak yılbaşı gecesi Reina’da yaşanan terör saldırısı kalbimizin orta yerine saplandı.

Müziğe, sanata, eğlenceye, mutluluğa ve yaşama vurulmaya çalışılan bu darbeye izin vermeyeceğiz.

Bu güzel şehir hepimizin ve içinde hala binlerce güzellik barındırıyor.

Hadi biraz pozitif şeylerden bahsedelim ve umudumuzu hiç kaybetmeyelim. Karşınızda, tiyatrolar.com.tr‘nin desteğiyle ayın oyunları!

 

Ahududu

Ahududu foto

Yeni yılın ilk ayı, tiyatroseverlere eski ve yeni oyunlarla dolu bir etkinlik takvimi sunuyor. Ocak ayında seyredebileceğiniz yeni oyunlardan biri de Tiyatrokare yapımı olan “Ahududu”. Suna Keskin, Melek Baykal ve Nedim Saban’ın başrolleri paylaştığı oyun, iki yaşlı kadının yalnızlığa buldukları çareyi anlatıyor. Daha önce filmlere konu olan ve yıllar önce tiyatro sahnesinde Suna Pekuysal, Vasfi Rıza Zobu, Ani İpekkaya’nın hayat verdiği oyun Melek Baykal’ı yıllar sonra tiyatro sahnesine döndürdü. 2 Ocak 20:30’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

 

Popüler Gerçek

Popüler Gerçek foto

Seyircilerini “gerçekten” eğlendiren bir şirket komedisi Ocak ayında sahnelerde! Tiyatro İstanbul ve EKİP Tiyatrosu ortak yapımı olan “Popüler Gerçek”in kadrosunu Kerem Atabeyoğlu, Almila Uluer Atabeyoğlu, Emel Çölgeçen, Nihal Usanmaz ve Cem Uslu oluşturuyor. 6 Ocak 20:30’da Torium Sahne’de. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

 

İstila!

istila foto

Usta isimlerin bu yıl bir araya gelerek kurdukları B Planı, yeni projesiyle perdelerini açıyor. Çevirmen ve yönetmenliğini Sami Berat Marçalı’nın yaptığı “İstila!” kimlik, ırk ve dille ilgili en derin ön yargılarımıza odaklanıyor. Zaman zaman ölümüne komik, zaman zaman rahatsız edici, zaman zaman dokunaklı bir şekilde, tehlikeli hale gelen kimlik algısını paramparça edip bizi kendi kültürel kimliğimizle yüzleşmeye zorluyor. İlk oyun 11 Ocak’ta Kumbaracı50’de. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

 

Hansel ve Gretel’in Öteki Hikayesi

Hansel ve Gretel'in Öteki Hikayesi foto

2015 yılından beri kapalı gişe sahnelenen “Hansel ve Gretel’in Öteki Hikayesi”ni seyretmediyseniz, Ocak ayı gösterimlerini kaçırmayın. Ayça Bingöl ve Salih Bademci’nin sırlarla dolu iki kardeşi canlandırdığı oyun, 6 Ocak 20:30’da Oyun Atölyesi’nde. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

 

12. Gece

12. Gece foto

İstanbul Şehir Tiyatroları’nın en beğenilen oyunlarından “12. Gece”, seyircisine çok farklı bir Shakespeare komedisi sunuyor. Serdar Biliş’in rejisini ayakta alkışlayacağınız oyunun en dikkat çeken oyuncuları arasında Bennu Yıldırımlar ve Levent Öktem var. 4 Ocak 15:00’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

 

Antabus

Antabus foto

Geçen yıl Tatbikat Sahnesi’nde başlayan ve bu sezon Çevre Tiyatrosu’nda sahnelenmeye devam eden “Antabus”, Nihal Yalçın’a 2016 Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülünü kazandırdı. Her gün üçüncü sayfa haberlerinde denk geldiğiniz binlerce kadından birini canlandıran Yalçın’ın performansını, 4 Ocak 20:30’da Çevre Tiyatrosu’nda seyredebilirsiniz. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

Etiket

Bir Cevap Yazın