Nisan Ayının En İyi Oyunları

istanbul'da en iyi oyunları

Son günlerde sizlerden sıkça, kültürel aktivite yapmak istiyoruz, bize güzel bir şeyler tavsiye eder misiniz konulu mesajlar alıyorduk. Biz de tiyatrolar.com.tr’de bu konudaki uzman arkadaşlarımızla bir iş birliği yaptık ve sizin için şu aralar gösterimde olan oyunlar arasından en iyilerini listelediler.

Çok iyi ettiniz diyorsanız, bize haber verin, biz de her ay “Bu Ayın En İyi Oyunları” yazısını yayınlayalım.

 

Arzu Tramvayı

Arzu Tramvayi foto

ABD’li oyun yazarı Tennessee Williams’a Drama Dalında Pulitzer Ödülü kazandıran “Arzu Tramvayı”, oyun atölyesi rejisiyle sahnelenmeye hazırlanıyor!

Hira Tekindor’un yönetmenliğini yaptığı ve kadrosunda Zerrin Tekindor, Tansel Öngel, İbrahim Selim gibi isimlerin yer aldığı oyunun provalarına geçtiğimiz aylarda başlanmıştı. Afişiyle büyük ilgi uyandıran “Arzu Tramvayı”, 19 Nisan’da oyun atölyesi’nde prömiyer yapacak. Bir güzel haber daha; oyunun ilk haftasındaki tüm biletleri indirimli satılacak. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

Batı

Bati foto

Yeni bir tiyatro topluluğu olan Kirpi Tiyatro, ilk oyunları “Batı”yı sunar.

Esra Ronabar ve Murat Kılıç’ın ilişkileri gittikçe dibe vuran bir çifte hayat verdikleri oyun, Mart ayında sahnelenmeye başlamıştı. 1 Nisan 20:30’da Sahne Pulchérie’de. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

Dil Kuşu

Dil Kusu foto

Tülin Özen’i henüz sahnede seyretmeyenlere!

Ayşenil Şamlıoğlu’nun yönettiği ve Tülin Özen’in tek kişilik performansıyla sahnelediği “Dil Kuşu”, sesle ve dille derdi büyük bir dünyanın içinden anlatılan bir masal. Geçen sezon prömiyer yapan oyun, uzun bir aradan sonra tekrar tiyatrolara dönüyor. 14 Nisan 20:30’da Kumbaracı50’de. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

Ebedi Barış

Ebedi Baris foto

Bilinmeyen bir yerde üç farklı cinsten köpek, değerli beyaz tasmayı elde ederek anti-terör uzmanı olmak için mücadele ederler.

Gündemin etik ve politik eleştirisi “Ebedi Barış”ı 1 Nisan’da Entropi Sahne’de seyredebilirsiniz. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

Bir Demet Muhabbet

Bir Demet Muhabbet foto

Demet Akbağ; çocukluğu, ilk tiyatro yılları, unutulmaz sinema filmleri ve hayatına dair her komik ayrıntıyla sahnede!

Akbağ’ın tek kişilik gösterisi “Bir Demet Muhabbet”, seyircilerin soruları ile şekilleniyor ve her hafta gösteriye yeni sürprizler ekleniyor. 7 Nisan 20:30’da Beşiktaş Kültür Merkezi’nde. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

Romeo ve Juliet’in Tarifsiz Hikayesi

Romeo ve Juliet in Tarifsiz Hikayesi foto

Sahne Altı’nın ilk oyunu “Romeo ve Juliet’in Tarifsiz Hikayesi”, dünyanın en meşhur aşıklarının hikayesini onların dilinden anlatıyor.

Onlar öldükten sonra hikayeleri başkaları tarafından anlatılan aşıklar, acaba bilmediğimiz şeylerden mi bahsedecek? Merak edenlere, 14 Nisan 20:30’da Tatavla Sahnesi’nde. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

Karıncalar – Bir Savaş Vardı

Karincalar bir Savas Vardi foto

Mert Turak’ın oyunculuğuyla büyük övgüler aldığı savaş trajedisi “Karıncalar – Bir Savaş Vardı”, İstanbul Şehir Tiyatroları’nın en yeni oyunlarından.

Bir asker, nedenini bilmediği ve hiçbir şeyini anlayamadığı savaşta firar eder. Özgürlüğe koşup sevgilisine kavuşacağını sanarken ayağı bir mayına kilitlenir. İşgal için gittiği topraklarda kendine esir olan askerin hikayesi, 5 Nisan 15:00’da Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde. Gelecek seanslar için buraya tıklayın.

Etiket

1 Yorum

Bir Cevap Yazın