Nisan ayının en iyi konserleri

Sevgili Okuyucular,

Müzik blogger’ı cizenbayan Nisan ayındaki canlı performanslardan seçtiklerini Canım İstanbul üyeleriyle paylaşıyor. Adı geçen müzisyenleri SoundCloud hesabımızda da dinleyebilirsiniz. İyi eğlenceler!

Cizenbayan enjoying a concert in Istanbul with her Canim Istanbul friend

Ülkede ve dünyada bizim boyumuzu aşan talihsiz olaylar yaşanırken akıl sağlığımızı korumak için müziğe tutunuyoruz. Sanırım başka çaremiz de yok. Bize bunları yaşatanlar hayatlarında hiç dans etmemiş insanlar. Müzik ile bir araya gelmek, iyi hissetmek hakkımız. Bakalım bu ay şehirde neler var:

1 Nisan Cuma akşamı, 70’lerin saykedelik ve funk tınılarını yeniden düzenleyen VeYasin nam-ı değer Hey Douglas garajistanbul’da sevenlerini bolca dans ettireceği bir performans sergileyecek. Ertesi gün, 2 Nisan Cumartesi bu sefer efsanevi Duman grubunun solisti, solo albümüyle tüm otoritelerden geçer not alan Kaan Tangöze garajistanbul’da sahne alacak.

Kaan Tangöze from band Duman

2 Nisan Cumartesi akşamı dünyada katıldığı festivallerde adını sağlam yerlere taşıyan gururumuz Oceanvs Orientalis, Hello Alien ile birlikte dans etmeyi sevenleri Kloster’ın terasında buluşturacak. Yine 2 Nisan Cumartesi gecesi techno müziğin başkenti diyebileceğimiz Almanya’nın dünyaya hediyesi yetenekli prodüktörlerden DJ Koze Red Bull Music Academy’nin konuğu olarak Babylon Bomonti sahnesinde olacak. Gecenin ev sahibiyse Tufan Demir. Yine 2 Nisan gecesi cue istiklal’de Einmusika Showcase kapsamında Marc de Pulse ve Jonas Saalbach setin başında olacak, meraklısı için kaçırılmaz bir gece!

Oceanvs Orientalis

Pazar akşamüstü partilerini ve kahveyi seviyorsanız şahane! 3 Nisan Pazar saat 3’de Brew Lab Galatasaray’da İstanbul’u yenilikçi parti konseptleriyle tanıştıran Now ekibi ve iyi müzik peşindeki RaveMag işbirliğiyle 1 yılı aşkın süredir her pazar gerçekleşen parti Bean Beat Bite var. Katılım için herhangi bir giriş ücreti talep edilmeyen partilerde bol kafein, iyi müzik, kaliteli sohbet ve dans garanti. DJ’ler şimdilik sürpriz ama siz Now ve Ravemag ekiplerini Facebook’tan takip edip ilk öğrenenlerden olun: facebook.com/nowhappens & facebook.com/theravemag

Kuzeyi, İzlanda’yı, müziğini çok seviyoruz. Çok sevilen İzlandalı indie grup Mum’un turne ekibinde 5 sene yer aldıktan sonra solo kariyerine geçiş yapan Olof Arnalds, 6 Nisan’da Babylon Bomonti’nin konuğu oluyor, kesinlikle kaçmaz. 7 Nisan’da ise dingin tınılarıyla Türk alternatif müzik dünyasının sevilen ve az konser verdiği için de çok aranan isimlerinden olan Gevende bu kez Babylon Bomonti’de olacak. St Anton kilisesinde verdikleri akustik performans çok konuşulmuştu, Babylon Bomonti’yi dolduracakları kesin, biletler için acele edin.

Gevende

8 Nisan Cuma gecesi sabahlara kadar dans etmek isteyenler Kloster’e bekleniyor. Gecede kabin Alman müzik sahnesinde yetişen Türk asıllı DJ Butch’a emanet. 9 Nisan Cumartesi gecesi ise Kloster’ın konuğu berlinli prodüktör ve DJ Claptone olacak.

DJ Butch

10 Nisan Pazar hangover cure’unuz kahve ve pazar partisi konseptini birleştiren Bean Beat Bite bu kez ‘grande’ boyutta Sıraselviler Studio Kein’da.

Müziğini çok sevdiğimiz bir diğer soğuk memleket de Kanada. Sevilen post punk grubu Ought, saf indie rock melodilerini, synth değmemiş gitarları özleyenleri 14 Nisan akşamı Salon çatısı altında buluşturuyor.

Ought

Türk halk oyunlarını breakdans ile buluşturan yaratıcı gösteri Red Bull Anadolu Break çok sevilen ve biletleri hemen tükenen ilk turnesinden sonra bu sezon tekrar seyirci karşısına çıkacak. İstanbul ayağı 14 Nisan Perşembe akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Biletler tükenmeden acele edin.

Red Bull Anadolu Break

Foto: Muhsin Akgün

Aynı gece Zorlu PSM bir efsane Enrico Macias’ı ağırlayacak. Nostalji özleyenler kaçırmasın!

15-16-17 Nisan tarihlerinde ben Coachella’da olacağım ama aklım İstanbul’da kalmıyor diyemem. Hem 15 Nisan’da hem 16 Nisan’da müthiş etkinlikler istanbul’luları bekliyor. Giden bana snap atsın, ses kaydı atsın!

15 Nisan Cuma akşamı şehirde çok alternatif var: göğsümüzü en çok kabartan yerli gruplardan The Ringo Jets taze albümlerinden şarkılarla Salon’da rock’n roll sevenlerin kulakların pasını silecekler. Aynı gece Babylon Bomonti’de zengin müzikeri ve canlı performanslarıyla Stavroz seyircileri dans ve müziğe doyuracak. Yine 15 Nisan Cuma akşamı XJazz İstanbul festivali kapsamında Klein’da Richard Dorfmeister, indigo’da ise Rodriguez JR performans sergileyecek. Indigo’da Rodriguez JR öncesie warm up ve after ise NOW oluşumuyla istanbul parti scene’ine taze bir soluk getiren ikili YANG ve AGAHUZ’a emanet.

Richard Dorfmeister

16 Nisan Cumartesi gecesi Büyük Ev Abluka’da Fırtınayt konseptleriyle Volksvagen Arena’da dinleyicilere çeşitli sürprizler vaadediyor. Açılışı yapack Palmiyeler ve Gözyaşı Çetesi de kalmaz.

Büyük Ev Ablukada

Yine 16 Nisan Cumartesi gecesi Kuzey tınılarını en az bizim kadar seven Salon bu kez Danimarka’nın başarılı indie-pop sanatçılarından Fallulah’ı misafir ediyor. Aynı gece indigo’nun konuğu Katermukke’nin eklektik tarzıyla sevilen DJ’lerinden Rey & Kjavik olacak. Gecenin ev sahipleri Sertaç Kazan, Lilly ve Ah Gülnihal. Yine 16 Nisan Gecesi kaçırdığıma en çok ‘ah’ dediğim performans ise FG Didital sunumuyla garajistanbul’da gerçekleşecek: Geçen sene Çeşme Electronica performansı sonrası tekrar dinlemek için sabırsızlandığımız David Mayer, Almanya’nın son dönem en yaratıcı ve kendine has işlere imza atan, müziğiyle sizi bir yolculuğa çıkartan prodüktörü Rampue ve burning man, fusion gibi festivallerde çalarak göğsümüzü kabartan Türk sanatçı Oceanvs Orientalis şüphesiz harika bir geceye imza atacaklar. Bitmedi, yine aynı gece XJazz kapsamında Christian Prommer ve Kelvin Sholar cue istiklal’de setin başında olacaklar. İstanbul’da dilerim endişesiz, dertsiz, tasasız geçecek bu 15-16 Nisan haftasonunun özellikle tadını çıkarmanızı dilerim.

Rey & Kjavik

22 Nisan’da dans ayakkabılarınızı ve terletmeyen t-shirt’lerinizi giyin çünkü dubstep’in en dinamik isimlernden Flux Pavilion Babylon Bomonti’nin konuğu. Daha sakin bir akşam isteyenler Almanya’nın indie sahnesine az ama öz katkılarından biri olan Get Well Soon için Salon İKSV’de bululabilirler.

Verdiği her konserin bileti anında tükenen, dinleyenleri farklı janrlar arasında atlayarak çıkardığı müzikal yolculuğun sonunda büyülenmiş bir şekilde bırakan, trompet virtüözü, ünlü Lübnanlı yazar Amin Maalouf’un yeğeni İbrahim Maalouf biletleri kesinlikle sold out olacak olan yeni bir konser için sevenleriyle Volkswagen Arena’da buluşacak. Kendisini henüz canlı dinlemediyseniz mutlaka bilet almaya ve orada olmaya çalışın. Dinlediyseniz zaten biletinizi almışsınızdır diye düşünüyorum.

Ibrahim MAALOUF

Foto: Denis Rouvre

29 Nisan gecesi haftalık kuzey dozumuzu ihmal etmemizi istemeyen Salon bu kez de İzlanda’nın sevilen triphop grubu Bang Gang’i Türk izleyicisiyle buluşturuyor. Yine 29 Nisan’da Kloster’de ise Berlin’in sevilen müzikal oluşumu ve plak şirketi Kattermukke Nacht kapsamında Dirty Doering, Sascha Braemer, Nicone ve Britta Arnold upuzun ve dans dolu bir geceye imza atacak.

Bang Gang

Mayıs etkinlik haberlerinde tekrar görüşmek üzere!

***

Nisan ayının müzik listesine buradan ulaşabilirsiniz

Bir Cevap Yazın