Kasım ayının en iyi konserleri

Müzik blogger’ı çizenbayan Kasım ayındaki canlı performanslardan seçtiklerini Canım İstanbul okurlarıyla paylaşıyor. Adı geçen müzisyenleri SoundCloud hesabımızda da dinleyebilirsiniz.

İyi eğlenceler!

Cizenbayan enjoying a concert in Istanbul with her Canim Istanbul friend

Zor yazın ardından istanbul’da kültür-sanat hayatı nasıl olacak diye merak ediyordum ve açıkçası biraz da korkuyordum. Kasım ayı etkinlik takviminden de anlayacağınız üzere durum korktuğum kadar da vahim değilmiş. Evet bazı büyük isimlerin ‘İstanbul’a gelmek istemiyorum’ söylemleri olduğunu duyuyoruz ama yine de her gece en az 2-3 alternatifle güzel müzik dinleme şansımızın olması güzel!

Gelelim Kasım konserlerine:

Sevdaliza

Sevdaliza

Sonar Barselona’da Red Bull sahnesinde izlemiştim Sevdaliza’yı. Sahnede sağlam bir duruşu olan bir kadın. İran doğumlu Hollandalı Sevdaliza Güneşin Kadınları etkinlik serisi kapsamında 2 Kasım Çarşamba gecesi Babylon sahnesinde olacak.

3 Kasım Perşembe gecesi Salon’da İsveç çıkarması var. Kleerup, Dunger ve Californiaman istanbul’a özel projeleriyle Salon sahnesinde olacak. Aynı gece Kalben’i Babylon’da izleyebileceğiz. Dans sevdalıları ise Perşembeleri artık bir klasik haline gelen Feeling Finn’de buluşacak. Karaköy’ün leziz kokteylleriyle öne çıkan kült barı Finn’de haftanın konuğu Sevil Soylu. Kendisine naçizane ben de eşlik edeceğim.

Kadebostany

Kadebostany

4 Kasım Cuma artık ‘avm’de konser mi olur’ yargılarına söyleyecek tek söz bırakmayan Zorlu PSM’de canlı canlı Kadebostany dinleyeceğiz (Ben dj setlerini daha çok seviyorum).

4 Kasım Cuma gecesi Babylon’un konuğu Acid Pauli. Türkiye’ye sık sık gelen müzisyeni bu sene biri Fusion’da biri Chill-Out Festival’de olmak üzere iki kez dinledim. Fusion seti harika Chill-Out setiyse düşük ve depresifti. Bakalım bu kez nasıl bir set bekliyor bizi.

The Drifter

The Drifter

Tabii dans konusunda riske girmek istemiyorsanız 4 Kasım Cuma indigo’da The Drifter var. Klein’nda ise Nic Fanciulli!

5 Kasım Cumartesi gecesi Yang ile Kiki’de çalıyoruz. Ufak ve samimi bir mekan olduğundan Kiki gecelerini daima çok seviyoruz. Gelirseniz beraber dans sözü veriyorum.

Aynı gece garajistanbul’da Wankelmut, Luzia’da Naduve, indigo’da ise bence gecenin en iddialı etkinliği Gardens of God ve Denis Horvat var.

Karsu

Karsu

9 Kasım Çarşamba Babylon’da Karsu performans sergileyecek. Henüz dinlemediyseniz kendinize güzel bir çarşamba gecesi hediye edin!

10 Kasım Perşembe Karaköy Finn’de gerçekleşecek Feeling Finn’in konuğu Berlin’in önemli plak şirketlerinden Get Physical etiketiyle yayınlanan son EP’si ile büyük beğeni kazanan, indigo resident’ı Alican. Alican’ı samimi bir venue’de dinleme şansını kaçırmayın. Öncesinde warm up yapacağım için şimdiden heyecanlıyım.

Moderat

Moderat

11 Kasım Cuma İstanbul’da müzik adına şahane şeyler olacak. Zorlu PSM’de Moderat, indigo’da Einmusik canlı canlı sahne alacak. 20 Kasım’a kadar radyo programları, canlı performanslar ve söyleşilerle sürecek olan Red Bull Music Academy Radio İstanbul etkinlikleri de Babylon’da gerçekleşecek Motor City Drum Ensemble konseri ve Ahu’nun dj seti ile ile 11 Kasım gecesi start alacak.

İyi, farklı ve güzel müziğin adresi olan Red Bull Music Academy Radio 11-20 Kasım’da İstanbul’da Pera64’de konumlanacak ve tam 10 gün boyunca canlı performanslardan tematik programlara aralıksız yayın yaparken aynı zamanda çeşitli mekanlarda canlı performanslar gerçekleşecek.

RBMA Radio İstanbul’u 11-20 Kasım tarihlerinde www.rbmaradio.com/istanbul adresinden de takip edebileceğiz.

Sophie Hunger

Sophie Hunger

12 Kasım Cumartesi Yang ile Soho House’da çalıyoruz. Etkinlik üyelere özel ama illa da gelmek istiyorum diyen bana mesaj atabilir. Aynı gece Babylon’da çağdaş müzikte caz etkilerini sevenlere Sophie Hunger, techno canavarlarına indigo’da Oliver Koletzki performansları tavsiye olunur.

15 Kasım Salı günü New York’tan taze taze afrika ritimleri içinse Babylon’da Sofi Tukker’ı dinleyebilirsiniz. İptal edilen One Love’a gelemeyerek ve olaylar olaylar sonrası Çeşme Electronica’ya gelmeyerek üzdükleri hayranlarının gönlünü bir Salı gecesi nasıl alacaklar ben de merakla beklemedeyim.

Kitaro

Kitaro

16 Kasım’da etnik ve elektronik öğeleri yenilikçi bir şekilde bir araya getiren efsanevi japon müzisyen Kitaro Zorlu PSM’de sahne alacak. Kitaro aynı zamanda 80’li yıllarda TRT’de de yayınlanan İpek Yolu belgeseline bestelediği müziklerle de Türkiye’de bilinen bir isimmiş. Konsere ilgi büyük olacaktır diye tahmin ediyorum.

Gökçen Kaynatan

Gökçen Kaynatan

17 Kasım Perşembe gecesi RBMA Radio İstanbul’un en enteresan etkinliklerinden biri Kırım Kilisesi’nde gerçekleşecek. 50’li yıllarda zamanınının çok ötesinde elektronik müzik yapan Gökçen Kaynatan uzun yılların ardından kilisenin büyüleyici atmosferi ve etkileyici akustiğinde eşsiz bir performans sergileyecek. 17 Kasım Perşembe Feeling Finn’de organik ve etnik sesleri setlerinde eşsiz bir evren yaratmak için kullanan Clunkmunk canlı performans sergileyecek ve kendilerine YANG eşlik edecek.

18 Kasım Cuma dans severler için Klein’da Oliver Dollar var. 19 Kasım Cumartesi ise live setiyle Bora Uzer Klein’da olacak. Benim o geceki favorim ise indigo’da yine RBMA Radio İstanbul kapsamında gerçekleşecel Mano Le Tough performansı. Mano’nun geçen seneki indigo seti inanılmazdı. Kaçırmamanızı tavsiye ederim.

23 Kasım Çarşamba gecesi Klein’in küçük kardeşi Flamm’da Raz Ohara’yı canlı dinleyeceğiz. Mekan küçük, erken gitmekte fayda var.

Local Natives

Local Natives

24 Kasım Perşembe Salon’un konuğu indie sahnesinin son yıllardaki en ilham verici ve özgün gruplarıdan Local Natives olacak. Her hafta Karaköy Finn’de gerçekleşen iyi kokteyl, güzel ortam ve dans vaat eden Feeling Finn’de ise İstanbul gece hayatının en sempatik çiftlerinden Sertaç ve Lilly ya da Mr & Mrs Kazan setlerin başında olacak. Ben de kendilerine warm up yapacağım!

Dorian Concept

Dorian Concept

25 Kasım Cuma Avusturyalı ilham verici prodüktör Dorian Concept Salon sahnesinde olacak. Kendisi aynı zamanda RBMA öğrencilerine de mentorluk yapan, ‘yatak odası prodüktörlüğü’ konusunda dünyanın dört bir yanından müzisyenlere ilham vermiş bir isim. Elektronik müziğin prodüksiyon kısmıyla da ilgileniyorsanız kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Brodinski

Brodinski

25 Kasım Cuma indigo’da Connected Frontlines showcase var. Plak şirketinin önde gelen isimlerinden Terranova’ya Aaron ve Alican eşlik edecek. Klein’de sempatik ikili Eli & Fur var. Benim 25 Kasım planım ise Babylon’da XXF Very French Festival kapsamında sahne alacak olan Brodinski. Gangsta rap, hip-hop gibi doğası gereği sert janrları techno ile şaşırtıcı ve ilham verici şekilde miksleyen ve genç yaşında kendi benzersiz sound’unu yaratan Brondiski ile pisleşmeyi, sabahlara kadar dans etmeyi planlıyorum.

Miss Kittin

Miss Kittin

26 Kasım Cumartesi Zorlu PSM Studio’da fransız elektronik müzik sanatçısı Miss Kittin sahne alacak. Bense Roxy’de Burning Man’e has bir janra olan ‘playa tech’in oluşmasında payı olan isimlerden biri olan Viken Arman mı yoksa techno mabedi indigo’da Christian Löffler’e mi gitsem diye düşünürken belki de paralel existence konusunda çığır açacağım

Hepinize müzik ve dans dolu bir Kasım ayı diliyorum.

Aralık’ta görüşmek üzere!

***

Kasım ayının müzik listesine buradan ulaşabilirsiniz

Bir Cevap Yazın