Ekim Ayının En İyi Konserleri

Sevgili Canım İstanbul takipçileri,

Müzik blogger’ı çizenbayan Ekim ayındaki canlı performanslardan seçtiklerini Canım İstanbul okurlarıyla paylaşıyor. Adı geçen müzisyenleri SoundCloud hesabımızda da dinleyebilirsiniz.

İyi eğlenceler!

cizenbayan Babylon'da

Son bahar geldi, okullar açıldı, İstanbul yine en dolu haline ulaştı. Havalar soğudu yani sezona hızlı bir giriş yaptık 🙂 O zaman bakalım yeni sezonda neler oluyor ve Ekim ayında kimleri dinleyeceğiz…

Önce haberlerle başlayalım:

Boğaz’ın en güzel yerinde bulunan, İstanbul’un en köklü gece kulüplerinden Anjelique, bu sezon hem dekorasyonunu hem de müzik konseptini değiştirmiş. Bir süredir hiç ilgimi çekmeyen Anjelique’de bu sene kimleri dinleyeceğiz ben de merakla bekliyorum. 30 Eylül Cuma ve 1 Ekim Cumartesi sürece açılış haftasında kabine Cuma gecesi Aksak, Ali Kuru, Kaan Düzarat, Tufan Demir, Yang & Elif Tanverdi, Cumartesi gecesi ise Doruk Güralp & Tolga Duyan, Görkem Çay ve Serhat Demiral geçecek.

Eskiden eğlenmeye Ortaköy’e gidilirdi; son yıllarda ise Ortaköy gözden düşmüş, Beyoğlu eğlencenin merkezi olmuştu. Şu sıralar geriye bir göç mü söz konusu hep beraber göreceğiz. Ekim’de dinleyeceğimiz isimler ben bu satırları yazarken henüz belli değil ama en iyisi takipte kalmak!

Feeling Finn

Bir haber de Karaköy’den geliyor. Perşembeleri sahiplenen etkinlik serisi Feeling Finn, hafta ortası olsa da canı kokteyl, müzik ve dans çekenlere hitap ediyor. 6 Ekim’de Ah Gülnihal, 13 Ekim’de Mert Çetinkaya, 20 Ekim’de Özgür Bay ve 27 Ekim’de YANG Feeling Finn kabinine geçecek isimler. Warm-up’lar ise partinin co-yaratıcısı, bendenizden =)

30 Eylül’de sezonu Adriatique ve Alican ile açacak olan indigo 1 Ekim’de Locked Groove, Aera ve İlker Aksungar ile Ekim ayına giriyor. Yaz ayında en çok özlediğim yer indigo idi sanırım, söylemeden geçmeyeyim 🙂

Kalben

Kalben

Sezonu biletleri tamamen tükenen 2 gece üst üste gerçekleşen Battles konserleriyle açan Salon’da 1 Ekim’de güzel isimli ve güzel sesli, kalbimize dokunan şarkıların yazarı Kalben var. Biletleri kalmaz, acele edin derim 🙂

Konser ve etkinlik açısından dolu dolu geçecek 1 Ekim Cumartesi için diğer önerilerse şöyle:

Türkçe Rock sevenlerin kaçırmaması gereken Rock Off ise Volkswagen Arena’da. Sahne alacak isimler: Duman, Ceylan Ertem, Pinhani, Adamlar ve Sahte Rakı.

in hoodies

in hoodies

Nevizade Canlı Sahne’de benin henüz hiç canlı dinleyemediğim ama en kısa zamanda yakalamak istediğim In Hoodies performans sergileyecek.

Zorlu PSM’de ilk kez yapılacak Mix Festival’in ikinci gününde Oi Va Voi, Ceza,  Mode XL, Türkçe editleriyle Aksak ve daha pek çok isim sahne alacak.

Babylon’da İlhan Erşahin, Suma’da ise oldukça kalabalık bir kadro ile son dans yani sezon kapanışı var. Cumartesi gece başlayıp Pazar akşama kadar devam edecek isimleri şöyle bırakayım: Shaun Reeves, Priku, Maher Daniel, Ali Kuru, Arman Akıncı, Batu, Birgay, Canberk, Cengiz Can, Chickenez, Eren Eren, Evrim de Evrim, Feyza, Just D, M-In & Zozo, Marlo, Misipipi, Mr. Sür, Rubsilent, Sallı, Sertaç & Lilly.

Photo of Yang & Elif Tanverdi (cizenbayan)

Yang & Elif Tanverdi

Bizse Kiki’de Yang & Elif Tanverdi olarak çalıyoruz. Setimiz bitince saat olarak da en uygun olduğundan Suma’ya atacağız gibi duruyor kendimizi! Aman sabahlar olmasın!

1 Ekim Cumartesi gecesi hayatta kalabilenler olarak Pazar gününe de enerji saklayalım. 2 Ekim Pazar Arnavutköy Luzia’da Soft Rocks Pazar partisi sevenleri ağırlayacak.

Yeni konseptiyle lansmanını geçtiğimiz Pazar yapan Sundaze de her Pazar gerçekleşecek ve müdavimi olunacak bir etkinlik serisi. Galata’da eskiden otopark şimdiyse bir Akdeniz Restoranı olan Nola’nın Leo Lunatic pandası ve Galata Kulesi manzaralı bahçesinde gerçekleşen Sundaze’de gündüz özgün tasarımcıların standları akşamüstüyse güzel müzik var. Gece 11’e kadar süren etkinlikte girişler ise meyveyle! 2 Ekim Pazar günü Sundaze’de yer alacak tasarımcılar arasında Melez Tea, Homemade Aromaterapi, NOTT, Liff, Juico, Vozmos ve The North Fox var. Kabine geçecek isimlerse Eren Eren ve Ugur Project.

Garden Sale poster

1-2 Ekim tarihleri için bir diğer seçenek de Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek tasarım müzik ve alışveriş şenliği Garden Sale.

23 Eylül’de sezonu açan Klein’ın küçük kardeşi Flamme da bu sezon oldukça iddialı geliyor. Her çarşamba birbirinden önemli isimleri ağırlayacak olan Flamme’ın ilk misafiri Medlar. Samimi bir ortamda dans etmeyi ve disco tınılarını sevenler takvime not düşsün!

Lucy Rose sings and plays the guitar

Lucy Rose

6 Ekim Perşembe naif sesiyle brit pop sevenlerin gönlüne taht kuran Lucy Rose Babylon’un konuğu.

6 Ekim Perşembe gecesi, her Perşembe olduğu gibi günlerden Perşembe oluşunu kutlayacağımız Feeling Finn’de New Speak’in medaharı iftiharı İzmir’den Ah Gülnihal kabinde olacak!

Kwabs laughing

Kwabs

7 Ekim Cuma gecesi güçlü sesi ve deneysel yorumuyla Soul ve Gospel tarzda yenilikçi performanslarından kabul edilen Kwabs Babylon sahnesinde olacak.

Aynı gece Klein’da Art Department ile dans fırsatını kaçırmayın!

Stimming in forest

Stimming

8 Ekim Cumartesi, sentetik seslerin hakim olduğu techno-house camiasında, organik seslerle elektronik ritim ve alt yapıyı ustaca buluşturan müzikal deha Stimming indigo’da olacak. Ben de en önde dans ediyor olacağım!

Gevende

Gevende

12-23 Ekim tarihlerinde Akbank Caz Festival 26. kez gerçekleşecek. Daha ayrıntılı bir Caz Festivali Rehberi de önümüzdeki günlerde posta kutunuzda olacak. Şimdilik 13 Ekim’de Moda Sahnesi’nde sahne alacak Gevende’yi ajandalarınıza not alın!

15 Ekim’de Salon’da Danimarkalı Efterklang ve Finlandiyalı perküsyonist Tatu Rönkkö’nün projesi Liima’yı dinleyebileceğiz. Aynı gece indigo’da ise Baikal performansı ilgi çekici.

Imany

İmany

21 Ekim’de Akbank Caz’ın belki de en dikkat çekici isimlerinden, idolleri Billie Holiday ve Nina Simone’un izinden giden güçlü kadın vokal Imany Volkswagen Arena’da olacak.

21 Ekim Cuma bu sezon da yine Beyoğlu’nun en popüler mekanı olmayı başaran Klein’da kabine geçecek PBR Streetgang gümbür gümbür house müzik vaad ediyor.

22 Ekim Cumartesi Norveçli Finebassen indigo’da. İstanbul’da oldukça sevilen bir isim olduğundan kaçırmamak için biletinizi alın derim.

Xinobi

Xinobi

Babylon’un geçen sezon Bomonti’deki yerine geçmesiyle başlayan Midnight Sessions serisinin 28 Ekim’deki konuğu hem live hem de dj setiyle nu disco’nun en iyi örneğini servis eden Portekizli Xinobi.

28 Ekim’de Klein’da ise 3 kişilik canlı performansıyla Infinity Ink’i izleyeceğiz.

Ekim ayını 29 Ekim Cumartesi indigo’da çalacak Alman Keinemusik plak şirketinin golcü ismi &Me ile bitireceğiz.

Kasım ayında görüşmek üzere!

***

Ekim ayının müzik listesine buradan ulaşabilirsiniz

Bir Cevap Yazın