Mayıs Ayının En İyi Konserleri

Sevgili Canım İstanbul takipçileri,

Müzik blogger’ı çizenbayan Mayıs ayındaki canlı performanslardan seçtiklerini Canım İstanbul okurlarıyla paylaşıyor. Adı geçen müzisyenleri SoundCloud hesabımızda da dinleyebilirsiniz.

Bir yenilik daha: artık biletlerinizi aşağıda bulununan link’lerini tıklayarak direk alabilirsiniz. 

İyi eğlenceler!

Cizenbayan dancing at an outdoor music festival with her Canim Istanbul friend

Mayıs ayı  festivaller ve açık hava konserleriyle dolu dolu geçecek bir yazın habercisi olarak geliyor! Havalar iyice ısınıp güneş yüzümüzü güldürürken kapalı alanlardaki konserler yerlerini yavaş yavaş açık alanlara ve festivallere bırakıyor!

3 Mayıs Salı akşamı Nil Karaibrahimgil Zorlu PSM’de özleyenleriyle bir araya gelecek.

Nil Karaibrahimgil

Nil Karaibrahimgil

4 Mayıs Çarşamba akşamı Türkiye’nin en yeni ve şu sıralar en gözde 4 kadın sesi size Boğaz’da güzel bir gezinti gemisinden seslenecek. Burcu Tatlıses, Nilipek, Sena Şener ve Selin Sümbültepe’nin performanslarıyla gerçekleşecek olan gece saat 21.00’de başlayacak. Konsere katılacak olanlar saat 19.00’da Arnavutköy iskelesinden, saat 20.00’de Kabataş’tan, saat 20.30’da Beylerbeyi’nden alınacak.

Müzik Bogaz'dan gelir

5 Mayıs Perşembe akşamı muhteşem şarkı sözleri ve kadife sesleriyle kalbimize işleyen iki kadın arasında seçim yapmak zorundayız. Havaların ısınması ve yeni açılan mekânlarla cıvıl cıvıl bir ortama dönüşen Bomontiada’da yer alan Babylon’da Kalben, Zorlu PSM’de ise Yasmin Levy kulaklarda pas bırakmamaya yeminli!

Kalben

Kalben

Yasmin Levy

Yasmin Levy

6 Mayıs Cuma gecesi biraz dans! Alex Metric ve Aeroplane, kendilerine has farklı tarzlarını bir araya getirip back to back dj’lik yaptıkları projeleri Metroplane ile Babylon Bomonti’de olacaklar.

Metroplane

Metroplane (Alex Metric and Aeroplane)

İstanbul alternatif müzik sahnesinde uzun yıllardır ismini duyduğumuz Vera yeni çıkardıkları albüm sonrası verdikleri konserlere devam ediyorlar. Bu sefer yanlarına Gece’yi de alarak 7 Mayıs Cumartesi gecesi garajistanbul sahnesinde olacaklar.

Gece

Gece

Yine 7 Mayıs Cumartesi gecesi İstanbul orijinal bir parti konseptine ev sahipliği yapacak. Bu sene 3. kez gerçekleşecek olan SELEKT Festival III boyunca katılımcılar 6 kulübün 8 sahnesinde 30’dan fazla DJ’in performansına tek bir biletle istedikleri sırayla ve süreyle giriş yapabilecekler. Herkesin kendi tecrübesini yaratacağı gecede DVS1, Agoria, &Me, NTFO, Ruede Hagelstein, Tyladomid, Vivek & Dego Ranking gibi isimlerin yanı sıra yerli elektronik müzik sahnesinin en iddialı isimlerinden Murat Uncuoğlu, TANGUN, Cure-shot, Ah Gülnihal, Hello Alien, Clunkmunk, Carbone de performans sergileyecek.

Selekt Festival

13 Mayıs Cuma gecesi Berlinli elektronik müzik prodüktörü Monolink, Topless’ın terasında, Ellen Allien ve Charlotte de Witte ise Kloster’ın terasında olacak.

Monolink (photo: Anne Wessels)

Monolink (photo: Anne Wessels)

Ellen Allien

Ellen Allien (photo: Simone Arena)

14 Mayıs Cumartesi gecesi Fg Digital serilerinin şimdilik sonuncusu efsanevi progressive house ve trance DJ Markus Schulz’un performansıyla garajistanbul’da gerçekleşecek. Gecede usta isme Fisherman & Hawkins ikilisi eşlik edecek.

Markus Schulz

Markus Schulz

14 Mayıs gecesi indigo’da ise Berlin elektronik müzik sahnesinin genç ve başarılı ismi Wankelmut performans sergileyecek.

Wankelmut

Wankelmut

Mayıs’ın ilk haftasını da atlattıktan sonra artık müzikler kapalı alanlardan taşmaya başlıyor.

15 Mayıs’ta sezonun ilk festivali ParkFest Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek. Son zamanların en sansasyonel isimlerinden Azealia Banks, İsrailli sempatik müzisyen Riff Cohen, Zaz’ın tahtının yeni adayı Fransız müzisyen Jain, eski Türkçe şarkıların kendine has editleriyle geniş bir hayran kitlesine sahip Hey Douglas ve retro popçu Gökçe Kılınçer festivalde sahne alacak isimlerden. Müzik dışında sanat, tasarım, özel seçilmiş butiklerde alışveriş imkânı, leziz yeme-içme standları ve bol eğlence de Küçükçiftlik Park’a olacak.

Parkfest

18 Mayıs Çarşamba akşamı keyifli gitar müziği ve esprili sözleriyle sağlam bir hayran kitlesine sahip olan Adamlar Hayal Kahvesi’nde konser verecek.

Adamlar

Adamlar

Yine 18 Mayıs Çarşamba gecesi Londra asıllı Berlinli prodüktör George Fitzgerald Klein’da “çarşamba yeni cumartesidir” diyenleri dans ettirecek.

George Fitzgerald

George Fitzgerald

20 Mayıs Cuma gecesi yine iki süper isim arasında seçim yapmamız gerekecek. Elektronik müziğin usta ismi John Digweed Klein’da, Stephan Bodzin ise indigo’da setin başında. Bu konser sanırım indigo’ya bu sezon yavaş yavaş veda ettiğimiz konser de olacak aynı zamanda.

John Digweed

John Digweed

Mayıs’ın sonuna yaklaşırken İstanbul yepyeni bir festivale merhaba diyor. 22 Mayıs Pazar günü Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek olan Casio G-Shock #24hoursistanbul City Festival’de Fatima & The Eglo Live Band, Henry Wu presents Yussef Kamaal Quintet, Catching Flies, My Expansive Awareness, Lara Di Lara, Nilipek, Can Kazaz, Can Güngör, Palmiyeler ve Islandman sahne alacak. Set aralarında ise Analog Kültür standından çalınacak plaklarla müzik 12 saat boyunca kesintisiz devam edecek.

G-Shock 24hoursistanbul

27 Mayıs Cuma gecesi melankolik grup Tindersticks Zorlu PSM’de sahne alacak. Aynı gece Salon’da ise Garanti Caz Ağacı etkinliği kapsamında ünlü caz gitaristi Wes Montgomery İstanbul caz sahnesinin önde gelen isimlerinin performanslarıyla anılacak.

Tindersticks

Tindersticks

28 Mayıs Cumartesi günü kalabalık orkestrasıyla Beirut, Küçükçiftlik Park’ta İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

Beirut

Beirut

28-29 Mayıs tarihlerinde İstanbul’un en güzel festival mekânı Life Park’ta, 11. senesinde yine 2 gün üst üste gerçekleşecek Chill-Out Festival ise en heyecanla beklediğimiz etkinlik. 2 gün boyunca iyi müziğe, doğaya, dansa, yogaya, renklere ve eğlenceye doyacağız. Festival line up’ında Bedouin, Chairlift, Chico Trujillo, Ah Kosmos, The Field, Temples, Cigarettes After Sex, dOP, Fakear, Life on Planets, Nico Stojan, Oceanvs Orientalis, Islandman, Nilipek gibi pek çok farklı tarzın en iyi temsilcileri diyebileceğimiz isimler yer alacak.

Chill-Out Festival 2016

Muhteşem müziklerle dolu bir Mayıs ayından sonra artık yaz gelebilir değil mi?

***

Mayıs ayının müzik listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bilet almak için:

Bir Cevap Yazın