Perşembeleri SALT Galata’da

SALT Galata’s spring film screening sessions have begun

-Sponsorlu haber-

Film festivalleri iyi filme aç sinefilleri biraz da olsa doyurabiliyor. Fakat bazılarımız için festival havası yetmiyor, daha da fazlasını istiyoruz.

SALT Galata’nın bahar sezonu film programı geçtiğimiz haftalarda başladı. 8 Haziran’a kadar her Perşembe akşamı ev teması etrafında derlenen filmler gösterilecek.

Kimi için ev demek sevdiklerinin yanında olmak demek. Fakat konuyu deşmeye niyet edince daha da derin bir irdeleme başlıyor. Evi ev yapan nedir? Ev kendimizi ait hissettiğimiz yer midir? Vatanımız? Şehrimiz? Ya da nereye gidersek gidelim yanımızda götürebileceğimiz bir ruh hali mi? Yönetmenler ev temasının sadece felsefi tarafıyla ilgilenmekle kalmıyor zorunlu yer değiştirme, kentsel dönüşüm, iklim değişikliği gibi sosyal ve politik boyutlarını da irdeliyorlar.

Guitulieche foto

SALT Galata’da gösterime girecek olan filmler ev kavramıyla alakalı tasarımdan sığınmaya ütopyadan varoluş biçimine kadar farklı konulara odaklanıyor. Perşembe Sineması’nda ilkbahar ve sonbahar programlarında yer alan ve animasyon, belgesel ve kurmaca filmlerden oluşan 20 uzun metrajlı film orijinal dilinde, Türkçe ve İngilizce altyazılı olarak gösterilecek. Önümüzdeki haftalarda gösterilecek filmler arasında Hayao Miyazaki’den Tonari no Totoro (My Neighbor Totoro), Lixin Fan’dan Gui tu lie che (Last Train Home), Andrey Zvyagintsev’den Leviafan (Leviathan) ve Rax Rinnekangas’dan The Melnikov House var.

A Single Man foto

Tonarino Totoro foto

Perşembe Sineması dahilindeki tüm filmler saat 19.00’da başlayacak ve giriş ücretsiz olacak. Gösterime katılmak için önceden rezervasyon yaptırmanıza gerek yok. Sadece film başlamadan önce mekanda olun yeter. Programın detayları için buraya tıklayın.

*****

SALT’ın Perşembe Sineması Garanti Mortgage desteğiyle sürdürülmektedir.

Bir Cevap Yazın