Mart Ayının en iyi İstanbul Konserleri

Sevgili Okuyucular,        

Müzik blogger’ı cizenbayan Mart ayındaki canlı performanslardan seçtiklerini Canım İstanbul üyeleriyle paylaşıyor. Adı geçen müzisyenleri SoundCloud hesabımızda da dinleyebilirsiniz. İyi eğlenceler!

Cizenbayan enjoying a concert in Istanbul with her Canim Istanbul friend

 

Merhaba Canım İstanbul okuyucuları,

Mart konserleriyle yine karşınızdayım. Şahsen ben bütün bir Mart boyunca İstanbul’da olmayacağım, bu yüzden birazdan listeleyeceğim etkinliklere gidenler benim için de birer şarkı dinlesinler olur mu?

Konser açısından dopdolu geçecek Mart ayının ilk büyük etkinliği 3 Mart Perşembe akşamı gerçekleşecek VW Arena’daki Hozier konseri. Take Me To Church şarkısıyla müthiş ünlenen, kendisini izlediğim Glastonbury performansı sonrası da tek şarkılık yıldızlardan olmadığına kesinlikle ikna olduğum Hozier’ı kaçırmamanızı tavsiye ederim.

4 Mart Cuma gecesi ne yapsak diyenlere ilk tavsiye bomontiada projesinin de hayata geçmesiyle iyice canlanan Babylon Bomonti’de gerçekleşecek Emancipator konseri. Yaratıcı, melodik trip-hop ritimleriyle Cuma gecesine sakin bir başlangıç için bire bir. Yine 4 Mart Cuma gecesi Cue İstiklal’e Alexander Rolz ve Maggy konuk oluyor.

Emancipator

Emancipator

5 Mart Cumartesi, İstanbul’un en üretken bağımsız plak şirketi Partapart’ın bu sene 4. kez gerçekleşecek olan IndieCity konsepti bu kez Salon IKSV’de! İlk üç edisyonunda kendi bünyesindeki sanatçıların performanslarıyla Peyote’yi meskan belleyen IndieCity aslında tam bir tek günlük keşif festivali. Bu sene Weval, JMII, Dataline, Gantz, Levni & Sloth Pallas, Kaan Düzarat, Men With A Plan, Mind Shifter, Boidflow, Sine&Noise, Seretan, İpek Görgün, Biblo, Z Axis, Otherman, Cüneyt Taylan, Ongun Tütüncü sahne alacak isimler. Önce ben keşfetmiştim, kimse dinlemezken ben bilirdim demek için orada olun.

Yeni müziğe doyanlar ya da canı dans çekenleri de unutmadık: 5 Mart Cumartesi gecesi, Solomun’un plak şirketi Diynamic’in en başarılı sanatçılarından Karmon İndigo kabininde olacak.

Karmon

Karmon

Hangover’larınız hayrolduysa, 6 Mart’ta Küçükçiftlik Park’ta Pazar müziğimiz God Is An Astronaut’tan!

god is an astronaut

god is an astronaut

9 Mart Çarşamba akşamı Amerikan besteci ve elektronik müzik sanatçısı Dan Deacon hipster sakalı ve dreamy sound’uyla Salon sahnesinde olacak. Aman sabahlar olmasın diyenler rotalarını Galatasaray’a çevirebilir: İstanbul underground kulüp sahnesinin şu sıralar en hip mekanı Kloster’da Carlo Ruetz eski particilerden kim kaldı diye yoklama yapacakmış.

Dan Beacon

Dan Beacon

10-13 Mart arası, müzik birleştirir mottosuyla, iki Akdeniz şehrini bir araya getirme fikriyle ortaya çıkan, İstanbul ve Tel Aviv arasında müzikten bir köprü kuracak olan Sound Ports festivali bu sene ilk kez gerçekleşecek. Etnik, caz, saykedelik, cumbia, hiphop, elektronik ve hatta surf-reggea’ye kadar farklı farklı müzik türlerini bir araya getirmeyi açamlayan festival, İstanbul’da Babylon Bomonti, COOP, Arkaoda, KargART gibi şehrin kült mekanlarına yayılacak, Türk sanatçılar ise Tel Aviv’e konuk olacak. Daha fazla bilgi için Sound Ports Facebook sayfasını takipte kalın!

11 Mart Cuma akşamı Babylon Bomonti’de Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Bugge Wesseltoft, Erik Truffaz, İlhan Erşahin ve Joe Claussell gibi usta isimler aynı sahneyi paylaşacak (ki kaçmaz!)

Erik Truffaz, Bugge Wesseltoft, Ilhan Ersahin, Joe Claussell

Erik Truffaz, Bugge Wesseltoft, Ilhan Ersahin, Joe Claussell

Yine 11 Mart Cuma gecesi garajistanbul’da fg digital parti serilerine başlayan FG’nin konuğu Amine Edge & Dance olacak. Aynı gece İndigo’da ise ağır toplar Barnt, Hunter/Game ve Pisetzky kabinde!

12 Mart Cumartesi Köln’lü bağımsız elektronik müzik plak şirketi Kompakt ve Ghostly International sanatçısı Dauwd, NewSpeak misafirliğinde İndigo’da. Aynı gece Kloster ise Pan-Pot, Tangun ve Cure Shot’ı ağırlayacak.

Dauwd

Dauwd

13 Mart Pazar kaçırırsanız çok pişman olacağınız bir konser var, giderseniz bana snap atın tamam mı: Yanık ve buğulu sesiyle ispanyolcaya ve aşka aşık eden Buika Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda kendisini uzun zamandır bekleyen hayranlarıyla buluşacak.

Buika

Buika

16 Mart, Çarşamba partisi sevenler Dole & Kom’la Kloster’da eğlenebilirler. Ayrıca yakın zamanda Klein’ın içine açılan Flamme’da da her Çarşamba tech-house çalan çok tatlı partiler oluyor, meraklısına duyrulur.

18 Mart Cuma akşamı sahneye çıktıkları eğlenceli tavşan kostümleriyle ünlenen ve Türkiye’de de sağlam bir hayran kitlesine sahip Sleep Party People Salon’un konuğu olacak.

Sleep Party People

Sleep Party People

“Nasıl Full Faça için Dünya’nın Son Konserini yaptıysak yeni şeklimiz Fırtınayt için de kocaman, falanlı filanlı, parti havasında müthiş bi konser hazırladık.” diyor Büyük Ev Ablukada. Ben BEA’nın yeni şekilleri Fırtınayt’ı meraktayım. 19 Mart Cumartesi VW Arena’da olacakları şimdiden kıskanıyorum.

19 Mart Cumartesi dans tutkunları rotalarını Cue İstiklal’e çevirebilirler. Beyoğlu’un en manzaralı kabininin konuğu Menza olacak!

Menza

Menza

23 Mart’ta Kloster’ın Çarşamba partisinde kabin Kabale und Liebe’ye emanet!

25 Mart Cuma, ‘sen bana birini android’ isimli efsane albümüyle gönüllerimizde kocaman bir yere sahip olan DANdadaDAN Salon IKSV’de kendilerini özleyenlerle buluşacak.

DANdadaDAN

DANdadaDAN

25-26 Mart’ta, dansa ara vermeme iddiasıyla Around The Clock Festival adını verdiği yeni konseptiyle Kloster, Chris Liebing ve canlı performansıyla latin ve jazz kökenini tekno müziğe yansıtan en ilgi çekici prodüktörlerden Guti’yi ağırlayacak.

27 Mart Cumartesi gecesi Norveçli elektronik müzik prodüktörü Finnebassen, müthiş ses sistemi ve ışıklarıyla konser after party’leri ve DJ performanslarında harika bir gece kulübüne dönüşen Babylon Bomonti’de olacak.

Finnebassen

Finnebassen

30 Mart Çarşamba Kloster’da Le Roi, Kasette’te ise David Gtronic ile kurtlarınızı dökebilirsiniz.

31 Mart Perşembe akşamı hareketli şarkıları kadar akustik şarkılarıyla da ne kadar popüler olursa olsun Türkiye’nin en iyi alternatif müzisyenlerinden olduklarını kanıtlayan Athena Babylon Bomonti’de akustik bir performans sergileyecek (ki sanırım Mart konserleri içinde en çok kıskandığım konser de bu, yine snap’lerinizi bekliyorum).

Athena

Athena

Nisan da bomba konserlerle başlıyor ama sürprizi kaçmasın, bir dahaki ay görüşmek üzere!

***

Mart ayının müzik listesine buradan ulaşabilirsiniz

Bir Cevap Yazın