Eylül ayının en iyi konserleri

Sevgili Canım İstanbul takipçileri,

Müzik blogger’ı çizenbayan Eylül ayındaki canlı performanslardan seçtiklerini Canım İstanbul okurlarıyla paylaşıyor. Adı geçen müzisyenleri SoundCloud hesabımızda da dinleyebilirsiniz.

İyi eğlenceler!

İstanbul’daki Eylül konserleri

Hiç bitmeyecekmiş gibi gelen, zor bir yazın ardından Eylül itibariyle şehre dönüş başlarken, hem püfür püfür teras etkinlikleri devam ediyor, hem de yazın bir kısmı sahil beldelerine bir kısmıysa şehirdeki teraslara ve sahillere taşınan eğlence mekanları bayram sonrası yeni sezona kapılarını açıyor.

1 Eylül Perşembe bu yazın en aktif mekanlarından Mentha’da Playtuşu + Co serisinin ikinci partisi gerçekleşecek. Playtuşu’nun konukları DJ Sarıyılan ismiyle sahne alan Kaan Sezyum ve Mindshifter.

Suma Dance Olympics foto

3 Eylül Cumartesi bir Suma Beach geleneği Suma Dans Olimpiyatları gerçekleşecek. Henüz line up’ı açıklanmayan etkinlikte en çok dans edenler dereceye girecekler. Dans ayakkabılarınızı hazırlayın, vitaminlerinizi alın çünkü geçen seneden edindiğim tecrübeye göre olimpiyatlar oldukça çekişmeli geçecek.

Dennis Ferrer foto

Dennis Ferrer

Dans olimpiyatlarıyla sezona yavaş yavaş veda eden Suma Beach’te bayram öncesi 10 Eylül Cumartesi ise Dennis Ferrer ve Paul Johnson’ı izleyebileceğiz.

Photo of Yang & Elif Tanverdi (cizenbayan)

Yang & Elif Tanverdi

Bayram sonrası, tatilcilerin yavaş yavaş İstanbul’a döndüğü, bayram tatilinin son hafta sonu, 17 Eylül Cumartesi, insanda tatili kısa kesip şehre dönme isteği uyandıran, adeta ‘festival sezonu biz bitti demeden bitmez’ diyen sürpriz bir etkinlik var: Rooftop Festival! Üstelik tek biletle İstanbul’un en güzel teraslarında onlarca DJ ve canlı performans izleme olanağı sunan Rooftop Festival’de ben de YANG ile beraber b2b çalıyorum! Saigon, Nuteras, Georges Hotel Rooftop, Nest, Cue ve Backbar Rooftop Festival’a ev sahipliği yapacak teraslar. Kadro ise çok sağlam. Henüz kimin nerede saat kaçta çalacağı belli olmamakla beraber sahne alacak isimler şu şekilde: Stavroz, Pillow Talk, Be Svendsen, Sound Nomaden, Bora Uzer, Allen Hulsey, Hey Douglas, Cantanca, Murat Uncuoğlu, Memo Garan, Orkun Bozdemir, Stylist, Murat Tokuz, Aksak, Undomondo, Doruk Güralp, Furkan Kurt, Discolog, Yang + Elif Tanverdi, Efe Kantel ve fazlası. Ayrıntılar için Rooftop Festival’i sosyal medya hesaplarından takipte kalın!

19 Eylül’de bitecek ve muhtemelen yılın en büyük kolektif pazartesi sendromuna sebeb olacak yaz ve bayram tatili sonrası çok özlediğimiz, burnumuzda tüten Babylon, Salon, İndigo, Klein gibi mekanlar da sezona merhaba diyecek.

23 Eylül’de hem Klein hem de Babylon kapılarını açtığında artık yaza hep beraber el sallıyor olacağız. Bu efsane sıcak ve olaylı yazın bitişine şikayet eden yoktur diye düşünüyorum. Ve hepimize umarım ki etkinliklerin ertelenmediği, barış, dostluk ve huzur içinde yeni sezonun ilk haberlerini sunuyorum.

Kraak & Smaak foto

Kraak & Smaak

Battles foto

Battles

23 Eylül’de Klein kapılarını The Magician ile açarken Babylon’un konuğu eğlenceli ikili Kraak & Smaak olacak. IKSV Salon ise sezonun startını 24 ve 25 Eylül’de iki gece üst üste performans sergileyecek efsane emprovize rock ekibi Battles ile veriyor.

Selda Bağçan foto

Selda Bağçan

24 Eylül Cumartesi Babylon’un konuğu ise Güneşin Kadınları konser serisinin ilkinde sahne alacak olan, yaşayan en önemli Türk halk müziği sanatçılarından kabul edilen, yurt içinde ve yurt dışında her kesimden hayranları olan Selda Bağcan. Efsanevi müzisyene biletleri tükenmesi muhtemel bu konserinde, Mayıs ayında Barcelona’da gerçekleşen Primavera Festivali’nde birlikte sahne aldıkları İsrailli Boom Pam eşlik edecek. Gecenin açılışı ise Türkçe editleri çok çok sevilen Grup Ses Beats’ten! Biletinizi şimdiden ayırtın!

Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşeceği duyurulan G-Shock City Festival’le ilgili henüz bir açıklama yok. Sezon bitmeden son bir festival olur mu acaba diyenler 25 Eylül tarihini takvimlerinde işaretleyip festivalin sosyal medya hesaplarını takipte kalabilirler.

Athena foto

Athena

Eylül’ün son haftası Babylon’da iki gece üst üste Athena var. Ancak bu iki konser birbirinden farklı olacak. 29 Eylül Perşembe günü Athena sahneye akustik setup’la çıkacak. 30 Eylül Cuma ise ‘Elektrik’ konseptiyle yani bildiğimiz Athena’yı dinleyeceğiz. 30 yaşıma merdiven dayadığım bu günlerde, akustik parçalarına her zaman bayıldığım Athena’nın Perşembe akşamki konserini iple çekiyorum.

Jehan Barbur foto

Jehan Barbur

29 Eylül Perşembe akşamı Salon’da ise benzersiz ses rengi ve huzurlu melodileriyle dinleyenlere çok iyi geleceğini düşündüğüm Jehan Babur konseri var.

Mashrou Leila foto

Mashrou Leila

Salon’un 30 Eylül Cuma misafiri ise Beyrut’lu indie rock grubu Mashrou’ Leila. Beirut’un ender indie rock gruplarından olan ve beklenildiği üzere politik mesajlarla ve protestolarla dolu performanslara imza atan Mashrou’ Leila konseri bence oldukça enteresan olacak. Meraklısına duyrulur!

Benim 30 Eylül akşamını iple çekmemin sebebiyse indigo’nun sezona merhaba demesi. Underground elektronik müziğin İstanbul’daki kalesi indigo’nun açılışında ülkemizde çok sevilen Solomun’un plak şirketi Diynamic’ten İsviçreli Adrian’lardan oluşan Adriatique ile indigo hasretimiz bitecek.

Şimdiden müjdeleyelim: Ekim ayı Akbank Caz Festivali ve daha çok konserle gelecek. Hatta bir de spoiler: 1 Ekim’de YANG ile aylık Kiki performansımız var! Ekim etkinlikleriyle ilgili ayrıntılar önümüzdeki ay!

***

Eylül ayının müzik listesine buradan ulaşabilirsiniz

Bir Cevap Yazın