İstanbul’un En İyi Plajları

İstanbul’un En İyi Plajları illüstrasyonu

Bayram tatili bitmiş olabilir ama bizim denize ve güneşe olan ihtiyacımız baki. Peki şehirdeyken masmavi sulara olan özlemimizi nasıl dindireceğiz? Cevap çok basit: Kilyos ve Şile’de.

İstanbul’un en iyi plajları:

BURCBeach

Burç Beach foto

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği tarafından işletilen BURC hiç de üniversiteli plajı gibi değil. Hem 30’lu yaşlardakiler, hem de çocuklu aileler için sakin ve keyifli bir yer. Kocaman yastıklara uzanıp güneşlenin ya da şemsiyelerin altında gölgede kitabınızı okuyun. Aktif olmak isteyenler için plaj voleybolu, kite board ve wind surf de var. Beşiktaş, Zincirlikuyu, Yeni Levent ve Hacıosman’a gidip gelen shuttle saatleri için buraya tıklayın ve shuttle rezervasyonu için 0533 580 27 26’yı arayın.

Babylon Kilyos

Babylon Kilyos foto

Müzikseverlerin yaz aylarında buluştuğu mekan burası. Dilerseniz kumlara serilin, dilerseniz çimlere yayılın ve Babylon Kilyos‘un müziğinin keyfini çıkarın. Gitmeden önce buraya tıklayıp Babylon Kilyos’ta konser ya da aktivite var mı diye kontrol etmeyi unutmayın.

Suma Beach

Suma Beach foto

Burada DJ’ler sabahın 7’sinde işe koyulup geç saatlere kadar dur durak bilmiyorlar. Güneş, deniz, kum, çimen, yoga, atölyeler, müzik, yemek – ne ararsanız en cool haliyle burada. Shuttle bilgisi ve gelecek etkinlikler için buraya tıklayın.

Aquabeach

Aquabeach foto

Asya kıtasındakiler şehrin öbür ucundaki Kilyos’a gideceklerine benzer bir plaj keyfini Şile’de sürebilirler. Kumların üzerine şemsiyelerin altına kurulmuş şezlonglardan DJ performanslarına ve buz gibi kokteyllere kadar bir plajda aradığınız her şey burada. Eğer denize gitmişken biraz da eğlenelim diyorsanız hafta sonu akşamüstü saatlerinde çıkan DJ’leri kaçırmayın.

**********

BURCBeach
Boğaziçi Üniversitesi Sarıtepe Kampüsü, Gümüşdere Mevkii, Kilyos – (0212) 359 58 00, ext 157, 119 or 137

Babylon Kilyos
Demirci Köy Mevkii, Kilyos Yolu, Kum Köy, İstanbul – (0212) 377 03 30

Suma Beach
Boğaziçi Kampüs Yolu No:1/A, Sarıyer – (0530) 897 4370

Aquabeach
Balibey Mah.Ağlayankaya Cad.Uzunkum Plajı No:2, Şile – (0216) 711 02 98

1 Yorum

  • Necla Dündar dedi ki:

    Bu plajlar gerçekten muhteşem gözüküyor, bizlere böyle bir liste sunduğunuz için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır, aralarında 1-2 tanesine gittim ama diğerlerinden haberim bile yoktu, sayenizde artık onları da öğrendim ve gidip güzelliklerine bakabilirim, şu sıralar gittiğim sarıyer altınkum kadınlar plajına ve sitesi olan http://kadinlarplajiservisi.com/ alternatif yerler arıyorum umarım bulabilirim çünkü artık değişik yerler keşfetmek istiyorum. Lütfen bu şekilde bizlere bu civardaki güzel plajları önermeye devam edin.

Bir Cevap Yazın