İstanbul’un En İyi Caz Kulüpleri

Istanbul’s Best Jazz Clubs

Herkes caz hayranı olmayabilir ama cazı seven de tam sever.

İstanbul ve caz birbirine uzak konseptler gibi gelse de, şehirde cazın borusunun öttüğü birkaç mekan var.

Caz hiç benim tarzım değil diye düşünüyor olsanız bile en azından bir performans izlemenizi tavsiye ederiz. Bakarsınız, belki de sizi şaşırtacak bir şey olur…

 

Nardis Jazz Club

Nardis caz kulüp

Galata’daki Nardis hem Türk hem yabancı müzisyenlerin sahne aldığı, şehrin en eski ve en bilinen caz kulüplerinden biri (hatta belki de teki). Önder Focan & Kağan Yıldız & Ferit Odman Trio, Ece Göksü Quartet, Burak Bedikyan Trio, Hacettepe Jazz Band, Los Amigos de Herman, Volkan Polat Quartet gibi isimler gelecek programlarında yerlerini almışlar. Buradan tüm etkinliklerini takip edebilirsiniz. Biletlerinizi önceden almanızı tavsiye ederiz (özellikle de gitmek istediğiniz performans hafta sonuna denk geliyorsa).

 

Tamirane

Tamirane caz kulüp

Bir Pazar sabahı kalktığınızda o gün için hiçbir planınız olmadığını fark ederseniz, kalkıp Tamirane’nin yolunu tutun. Tamirane her Pazar saat 15:00’te Morning Jazz Sessions isimli caz performanslarına ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz ay içinde Bora Çeliker Trio, Ezgi Aktan ve Jazz Matiz gibi isimler sahne almıştı. Buradan gelecek etkinliklerini takip edebilirsiniz.

 

Noasis Jazz Club

noasis caz kulüp

Asya Yakası’nın bir tanesi, Avrupa Yakası’ndan kalkıp gelmeye bile değecek, ufak ve samimi bir mekan burası. Noasis sezona Pınar Argin Trio, Bilal Karaman Swing Band, Random Quintet, Evrencan Gündüz Quintet gibi isimlerle giriş yaptı. Gelecek etkinlikler için adres burası.

**********

Nardis Jazz Club: Kuledibi Sk., No: 14, Galata, Istanbul; 0212 244 6327
Tamirane: Uniq İstanbul, Ayazağa Caddesi No: 4C/109, Maslak, Sarıyer; 0212 286 0707
Noasis Jazz Club: Osmanağa Mah. Serasker Cad. Rızapaşa Çıkmazı (Mimar Çıkmazı) Sokak. No: 3, Kadıköy; 0506 509 0975

Bir Cevap Yazın