Soğuk günlerde içinizi ısıtacak 5 mekan

Istanbul soğuk günlerin sıcak mekanları

İnsanın evi gibisi yoktur, hele kış aylarında İstanbul soğuk ve kalabalık iken.

Olur da battaniyenin altından çıkmayı başarırsanız, şehirde içinizi ısıtacak mekanlar sizi bekliyor.

İşte onlardan birkaçı:

 

Cha’ya

Cha'ya foto2    Cha'ya foto1

Galata civarında soluklanmak için en iyi mekanlardan biri olan Cha’ya, ikinci şubesini Moda’da açtı. İçinizi ısıtacak 32 farklı çay çeşidiyle, kış günlerinin gözde adreslerinden. Bölgesine has demliğiyle servis edilen çayınızı içerken rahatça kitap okuyabilir veya çalışabilirsiniz. Tatlılardan erimiş çikolatayla servis edilen cupcake’i es geçmeyin.

 

Brunelle

Brunelle foto1    Brunelle foto2

Moda ahalisinin favorilerinden Brunelle, karlı günlerde oldukça keyifli olacaktır. Şöminenin yanındaki deri koltuklara yayılarak bahçeyi seyredebilir veya barda arkadaşınızla koyu bir sohbete dalabilirsiniz. Brunelle’in menüsünde soğuk havada iyi gidecek lezzetler mevcut. Fransız klasiklerinden soğan çorbasını ve Opera pastasını öneririz.

 

İncirli Şaraphane

İncirli Şaraphane foto2   İncirli Şaraphane foto1

Uzun kış gecelerinde bir kadeh şarap gibisi yoktur. İncirli Şaraphane’de çoğu yerli yaklaşık 700 çeşit şarap bulunuyor. Kafanız karışırsa uzmanlar size yardımcı olacaktır. Geniş bir alana yayılan mekanda şarap-peynir keyfi yapabilir, odun ateşinde pişen pizzaları tadabilirsiniz. Biri küçük biri büyük gruplar için olan iki etkinlik odası, kış aylarındaki kutlamalar için ideal.

 

The North Shield Pub

The North Shield Pub foto2    The North Shield Pub foto1

The North Shield’ın Bağdat Caddesi şubesinde farklı ülkelerden onlarca çeşit bira mevcut, ancak siz viski ve kokteyl seçeneklerini de göz ardı etmeyin. Kendinizi (tam anlamıyla olmasa da) bir İngiliz pub’ındaymış gibi issedeceksiniz. Soğuk havalarda burada maç izleyebilir veya şömine karşısında günün yorgunluğunu atabilirsiniz.

 

Crepe & Fondue

Crepe & Fondue foto2    Crepe & Fondue foto1

İstanbul’da fondünün hakkını veren yerlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Akatlar’daki Crepe & Fondue gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. Bir kış akşamı dostlarla toplanıp fondü ve sıcak şarap keyfi yapabileceğiniz mekanda, raklet ve rösti gibi İsviçre mutfağına ait lezzetler de bulunuyor. Kalori derdiniz yoksa yağda et veya tavuk föndü soğuk günler için birebir.

**********

Cha’ya: Şahkulu Bostan Sok. No: 22A Galata – (0212) 249 8503 / Caferağa Mah. Bademaltı Sok. No: 17B Moda – (0216) 550 8503
Brunelle: Caferağa Mah. Hülya Sok. No: 5 Kadıköy – (0216) 338 2561
İncirli Şaraphane: Kuruçeşme Mah. Muallim Naci Cad. No: 107 – (0212) 257 1129
The North Shield: Bağdat Cad. No: 183 Göztepe Kadıköy – (0216) 360 6631
Crepe & Fondue: Zeytinoğlu Cad. No: 3 Akatlar Beşiktaş – (0212) 351 4951

1 Yorum

Bir Cevap Yazın