Arnavutköy: Gece hayatının yeni merkezi

The definitive Arnavutköy guide

İstanbul gece hayatı Beyoğlu’ndan Arnavutköy’e beklenmedik bir geçiş yaptı.

Hep yeni şeyler arayan İstanbulluların değişime olan yatkınlığından mı yoksa politik ve sosyal faktörlerden mi tartışılır ama sonuç olarak Arnavutköy ciddi bir yükselişte.

Boğaz’a bakan yalılarıyla bilinen mahallenin klasik balıkçılarıyla yeni açılan mekanlar ufaktan rekabete başladı bile.

Biz de eskilere ve yenilere bir göz attık ve Arnavutköy’de neler var neler yok topladık:

 

Yeniler

Hudson

Hudson foto

Brunch’tan kokteyle kadar günün her saati uğranabilecek bir mekan olan Hudson, cool İstanbulluların en yeni mekanlarından. Mutfakta Alancha’dan gelen bir şef olduğu hesaba katılırsa menüdeki her şeyin muazzam olması hiç de şaşırtıcı değil. Menüde opsiyonlar kısıtlı ama odak noktası nicelik değil nitelik. Üçüncü kattaki şefin masası ayda iki defa değişen özel menüsüyle özellikle ilgimizi çekiyor.

Bebek Arnavutköy Caddesi No. 91 Arnavutköy, +90 212 257 72 66

 

Kavanoz

Kavanoz foto

Burası adeta kalabalıklardan saklanmaya çalışan bir kafe gibi konuşlanmış. Ufak bir koridor ve fırından yeni çıkmış keklerle kahve kokusu, bitkiler ve mumlarla süslenmiş bir bahçeye yönlendiriyor. Menüde kruvasan, limonlu tart, yulaflı kurabiye gibi tatlıların dışında sandviç ve kahvaltı çeşitleri de var. Ve her tür içecek de mekanın adına sadık kalınarak kavanozda veriliyor…

Tekkeci Sokak, Arnavutköy, +90 212 368 08 08
www.kavanozistanbul.com

 

Whisper

Whisper foto

Whisper iyi müziği ve kokteylleri olan bir barın çok ötesinde. Her hafta sonu dolup taşıyor. O kadar ki mekanın girişinde ellerinde içkileriyle koca bir kalabalık oluyor. Restoranın büyük pencerelerinden harika bir Boğaz manzarası var, menüde ise ördekli gyoza’dan lime soslu nachos’a kadar birçok çeşit var.

Bebek Caddesi No. 56/A, Arnavutköy, +90 212 263 10 45

 

ANY

Any foto1

Any foto2

Açıldığı an itibariyle mahallenin favorisi haline gelen ANY, Arnavutköy’ün vazgeçilmez gastrobarı. Hafta sonu yer bulabilmek neredeyse imkansız. Mekan, yüksek tavanı ve renkli camlarıyla çok samimi bir ortama sahip. Menüde burgerlerden wrap’lere, salatalardan ızgara balığa kadar birçok çeşit var. Günün herhangi bir saatinde arkadaşlarla bir araya gelmek için ideal bir mekan.

Bebek Caddesi No.71/A Arnavutköy, +90 212 265 02 69

 

Alexandra

Alexandra Foto

Alexandra, Arnavutköy’de gece hayatı deyince ilk akla gelenlerden… Burada kokteyl işi çok ciddi – kokteyl menüsü barmenin yaratıcılığıyla birlikte sürekli değişim halinde. Mekanın spesiyalitesi olan Knock Knock’ı sipariş etmek için üst kattaki ahşap bara iki defa vurmak gerekiyor.

Bebek Arnavutköy Caddesi No. 50, Arnavutköy, +90 212 287 58 48
www.alexandracocktailbar.com

 

Luzia

Luzia Foto

Arnavutköy gece hayatının olmazsa olmazlarından Luzia’nın kocaman mermer aslanı içerdekilerin habercisi adeta…Hem cafe hem kokteyl bar olan Luzia, Berlin’in Kreuzberg mahallesindeki Luzia’nın kardeşi. Yönetmen Kaan Müjdeci’ye ait olan mekan gündüzleri kahve geceleri özel kokteyller sunuyor.

Bebek Arnavutköy Caddesi No.64 Arnavutköy, +90 530 076 28 62

 

Klasikler

Adem Baba

Adem Baba foto

Ufak bir teknede başlayıp, dekorunda balıkçılık ve denizciliğe dair detaylar bulunan ufak ve samimi bir restorana dönüşen Adem Baba’nın duvarlarındaki ağlar ve çapalar hem mekanın geçmişine hem de muazzam balıklarına gönderme yapıyor. Günün balığını yemeden önce kızarmış balık köftesini sipariş etmeyi unutmayın.

Satış Meydanı Sokak No.2 Arnavutköy, +90 212 263 29 33
www.adembaba.com

 

Takanik

Takanik foto

Adem Baba gibi teknede balık satmaktan restorana evrilmiş klasik bir Arnavutköy mekanı. Mekan değişmiş olsa da taptaze balıkları ve leziz mezelerinde değişen bir şey yok. İçerde balıkçı teknesi temalı dekoratif parçaların arasında Takanik teknesinin duvar resmi en çok dikkat çekenlerden.

Birinci Cadde No.87 Arnavutköy, +90 212 263 83 46
www.takanik.com.tr

 

Arnavutköy Balıkçısı

Arnavutköy Balıkçısı foto

Mahallenin şık balıkçılarından Arnavutköy Balıkçısı açıldığı günden beri popülerliğini koruyor. Terası da Boğaz manzarasından dolayı her daim dolu oluyor. Balık gelmeden önce leziz mezelerinden ısmarlayın deriz.

Cadde No.4 Arnavutköy, +90 212 257 05 25
www.arnavutkoybalikcisi.com

 

Köfteci Ali Baba

Köfteci Ali Baba foto

Balık harici bir şey yemek istediğinizde istikamet tabii ki Köfteci Ali Baba. Burası tartışmasız İstanbul’daki en iyi köftecilerden biri. Menüde klasik köftenin yanında piyaz ve ızgara biber var.

Birinci Caddesi No.104 Arnavutköy, +90 212 263 13 61
koftecialibaba.net

 

Antica Locanda

Antica Locanda foto

Antica Locanda Arnavutköy’ün ilk şık İtalyan restoranı. 2011 yılında mahallenin Arnavut kaldırımlı bir sokağında, restoranın minik bahçesinden de görülebilen kilisenin tam yanında açıldı. Mekanın şefi ve sahibi Gian Carlo’nun hayranı olduğu geleneksel İtalyan yemekleri menüde kendini iyice gösteriyor. Domates tozu, kurutulmuş meyveler ve beyaz trüf yağı ile servis edilen taze burrata peynirinden taze makarnalara kadar her şey tavsiye edilir.

Satış Meydanı, No.12 Arnavutköy, +90 212 287 97 45
anticalocanda.com.tr

 

Girandola Arnavutköy

Canım İstanbul Girandola için hazırladığı illüstrasyon foto2

Konu dondurma olunca mahallenin klasiği, günün her saati kalabalık olan Girandola. Otantik İtalyan dondurması yapan Girandola’da bitter çikolatadan naneli after-eight’e sakızdan kavuna kadar bir sürü çeşit var.

Bebek Arnavutköy Caddesi No. 109 Arnavutköy, +90 212 265 26 29
girandola.com.tr

 

Not: Uğramadan dönmeyin…

Kirkit İstanbul

Kirkit Foto

Mahalleye en son eklenenlerden Kirkit, Anadolu’nun geleneksel halı dokuma teknikleriyle modern bir anlayışı bir araya getirerek rengarenk, el yapımı, %100 koyun yününden yapılan,orijinal dokulara sahip halılar üretiyor.

Beyazgül Caddesi No. 63A, Arnavutköy, +90 212 257 2316
www.kirkitistanbul.com

Bir Cevap Yazın