Aralık ayının İstanbul konserleri

Sevgili Okuyucular,

Müzik blogger’ı cizenbayan Aralık ayındaki canlı performanslardan seçtikleriniz sadece siz Canım Istanbul üyeleriyle paylaşıyor. Adı geçen müzisyenleri SoundCloud hesabımızda da dinleyebilirsiniz. Biletlerinizi aşağıda bulununan link’lerini tıklayarak direk alabilirsiniz. İyi eğlenceler!

 

Cizenbayan enjoying a concert in Istanbul with her Canim Istanbul friend

Takvimler Aralık’ı gösteriyor, yeni yıl yaklaşıyor ama Kasım’ın son günlerine kadar yazı aratmayacak günler yaşadık İstanbul’da. İnsan enerjik ve mutlu olunca evde oturmaktansa sokaklara atmak istiyor kendini. Birbirinden iyi müzisyenleri şehrimizde yakalamak da yapılacak en güzel şeylerden biri. Konser ve etkinliklerle dolu Kasım ayından sonra Aralık önerilerimizle karşınızdayız!

Babylon ve Fransız Kültür Merkezi ortaklığıyla Kasım ayında start alan XXF – Very French Festival’in 3. edisyonunda kaçırmamanızı tavsiye ettiğimiz konser, 4 Aralık’ta, Babylon Bomonti sahnesinde olacak olan Rone.  Rone’da dans etmeye başlayıp hızını alamayanlara tavsiyemiz aynı gece ilerleyen saatlerde Indigo’da Infinity Ink performansı olacak.

Rone

Rone

6 Aralık’ta, Mart’ta ki Hozier konseriyle birlikte kombine bileti satışa sunulan Off The Hook serisinin ilk konuğu Editors, Volkswagen Arena’da sahne alacak. Ülkemizde daha önce de dinleme şansına sahip olduğumuz Editors çok yakın zamanda üzerinde çalıştığı yeni albümünden bir single yayınlayarak hayranlarını heyecanlandırdı. VW Arena’daki konserleri öncesinde ülkemiz indie camiasının başarılı temsilcilerinden BİZ sahne alacak.

Editors

Editors

8 Aralık’ta, Flying Lotus ve Kendrick Lamar gibi isimlerle çalışmış, R&B, caz, elektronik gibi pek çok önemli projede bas çalmış Kaliforniyalı müzisyen Stephen Bruner, solo projesi Thundercat ile Salon’a konuk olacak. 10 Aralık Perşembe akşamı ise aynı sahneyi romantik şarkılarıyla solo olarak Thomas Dybdahl onurlandıracak.

Thundercat

Thundercat

10-12 Aralık tarihleri arasında Berlin’in en büyük ve en kapsamlı caz festivali XJAZZ Festival, İstanbul’u ziyaret ediyor! Her iki şehirden bir çok sanatçının hali hazırda yakın ilişki içerisinde olması sebebiyle program içerisinde yer alacak sanatçıların belirlenmesi pek de zor olmamış. 10 Aralık’ta Coop’ta Günter Sommer & Tolga Tüzün ve Roxy’de Studnitzky Quartet ve Maden Öktem Ersönmez, 12 Aralık Cumartesi gecesi Coop’ta Komfortrauschen ve Barış Demirel; Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde ise Memento ve Ercüment Orkut ‘Low Profile’ sahne alacak.

Maden Öktem Ersönmez

Studnitzky

11 Aralık’ta 60’ların 70’lerin soul ve funk’ını günümüzde yeniden hayata geçiren, izleyenler tarafından en iyi canlı soul performansları arasında sayılan San Francisco’lu Monophonics Babylon Bomonti ahalisine retrospektif bir gece yaşatacak. Aynı gece Salon IKSV’de ise yine ilhamını 60’lı 70’li yıllardın psychsound’undan alan Hollandalı müzisyen Jacco Gardner sahne alacak. Karar vermesi oldukça zor!

Monophonics

Monophonics

12 Aralık Cumartesi gecesi iki isviçreli dj’in “senin de adın Adrian benim de adım Adrian o zaman bundan sonra adımız Adriatique olsun” diyerek hayata geçirdikleri yüksek tempolu ve melodik house ve techno projeleriyle Indigo’da bizi sabaha kadar dans ettirebilirler.

Adriatique

Adriatique

15-16 Aralık’ta Blonde Redhead iki gece üst üste Babylon’a misafir olacak ve kendimize dikkat etmezsek Kazu Makino’nun yüksek acı barındıran etkileyici sesi bizi depresyona sokabilir. Tabii aynı depresyon ihtimali elimizi çabuk tutup bilet almayıp konseri kaçırırsak da var! Merak etmeyin, 17 Aralık’ta gözlerimizi kapadığımızda bize Lauryn Hill dinliyormuşuz gibi hissettiren belçikalı Selah Sue bizi kendimize getirecek, mekan yine Babylon Bomonti.

Selah Sue

Blonde Redhead

Noel ve Yılbaşı yaklaşırken açıklanan etkinliklerde de bir azalma olduğunu söylesek yalan olmaz. Büyük partilerden önce kurtları dökmek için 19 Aralık’ta Indigo’da Kolektiv Turmstrasse son şans olabilir. Yılın son 2 haftasına dair henüz çok fazla etkinlik duyurulmamış olsa da ay başında çıkması muhtemel ‘yılbaşında n’apıyoruz’ geyiklerini müteakiben ay ortasına doğru açıklanmasını beklediğimiz yılın son 2 haftası etkinlik ve programları da zamanı geldiğinde sizinle ayrıca paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Kolektiv Turmstrasse

Kolektiv Turmstrasse

*****
Aralık ayı müzik listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bilet almak için:

3 Yorum

Bir Cevap Yazın