Gurme Haberlerde Bu Hafta: Festivaller ve Etkinlikler

Foodie Events in September in Istanbul

Uzun bir bayram tatilinden sonra işe döndüğümüzde çoğumuz okula dönmüş çocuklar gibi hissederiz. Aklımızda denizin serinliğini, plajın sıcaklığı ya da kaçtığımız o harika destinasyonun tadı kalır…

Neyse ki bu hafta İstanbul’da gerçekleşecek olan etkinlikler keyfimizi yerine getirme konusunda birebir.

 

1. Breakfest Istanbul

Breakfest : Istanbul first breakfast festival

Türünün ilk örneği olan Breakfest İstanbul kahvaltıya tapanlar için düzenlendi. Uniq Istanbul’da 24-25 Eylül’de gerçekleşecek olan festivalde kahvaltıya dair her şey olacak: Türkiye’nin dört bir yanından getirilmiş zeytinler, zeytinyağları, çeşit çeşit peynir, krepler, omletler, ekmekler, yöresel ve organik seçenekler, alkali yiyecekler ve bal&kaymak gibi klasik lezzetler. Bir de tüm bunlara eşlik edecek olan canlı caz müziği de olacak. Biletler burada.

2. Pizza Festivali

Istanbul Pizza festival

Karbonhidrat severlere duyurulur! Girişi ücretsiz olan pizza festivali 25 Eylül’de Haydarpaşa Garı’nda gerçekleşecek. Festivalde İtalyan şeflerden pizza yapımı atölyeleri, canlı orkestra tarafından çalınacak 1950’lerin İtalyan müzikleri, İtalyan folk dans ve müzik şovları, bir sürü pizzacının tadım stantları ve bol bol pizza olacak! Katılmak için buraya tıklayın.

3. Makarna Festivali

Istanbul pasta festival

Bol karbonhidratlı bir etkinlik daha! Ama bu 23-25 Eylül arası Sirkeci Garı’nda. Bu festival için ihtiyacınız olan şeyler: iştahınız, çeşit çeşit makarnayı deneme isteğiniz ve atölyelerde harika makarnalar hazırlamaya dair püf noktalarını öğrenmeye merakınız. Biletler burada.

4. Hellmann’s Burger Fest

Istanbul Burger Festival

Bu festival burger severlerin İstanbul’daki çeşitli burgercilerde özel indirimlerden yararlanabileceği ve sürpriz tatları deneyebileceği harika bir festival. İstanbul’da festivale katılan mekanlar şöyle: Ayı (Bağdat Caddesi, Kadıköy, Karaköy), Black Angus (Karaköy), Bosnjak Mutfak (Karaköy), Bubada (Moda), Burger House (Bağdat Caddesi), Burger Jobs (Arnavutköy), Daily Dana Burger & Steak (Bağdat Caddesi), Dobby’s (Kızıltoprak), Draft Gastropub (Selamiçeşme), Finn (Karaköy), Gran (Karaköy), Handmade Burger Company (Kadıköy), Heisenberg (Karaköy), KEV (Kadıköy), Pim (Karaköy), Wom (Karaköy). 23 Eylül-2 Ekim arasında gerçekleşecek festival kapsamında 1-2 Ekim tarihlerinde Zorlu’da Burger Fest Party Weekend de olacak. Burada da Ayhan Sicimoğlu & Latin All Star’ın müziği, burger stantları ve ünlü şeflerle atölyeler olacak. Biletler burada.

5. Souq Ziyafet

Souq Ziyafet foto

Sokak lezzetleri, yerel üreticiler ve bağımsız girişimciler 24-25 Eylül’de Souq Karaköy’de. Katılımcılar arasında Atelier Raw’un çiğ atıştırmalıkları, Nova Bite’ın salataları, Saklı Orman’ın mantarları, Hiç’in zeytinyağları ve balları, Juico’nun juice’ları, Yasu
Baba’nın köfte ve piyazı olacak. Detaylar burada.

 

Bir Cevap Yazın