Inari Omakase: Japon Mutfağının Tapınağı

Hai sushi Istanbul illüstrasyon

Sushi ve Japon yemeği deyince son 4 yıldır akla Kuruçeşme’deki Inari Omakase geliyordu. Geçtiğimiz aylarda hem dekorunu hem de menüsünü yenileyen mekan şimdi eskisinden daha da çekici.

Japon mitolojisine göre beyaz tilki veya kadın figürü ile temsil edilen Inari bereketin simgesi, pilav ve çayın tanrıçası. Bu tanrıçayı simgeleyen, beyaz yuvarlak bir fonun arkasındaki kadın silueti de mekanın dekorunun tam göbeğinde. Mermer masaları çevreleyen pastel renkli koltuklar ve sandalyeler, sarmaşıkların arasına dizilmiş çeşit çeşit bonsai, Japon şemsiyelerinden ışıklandırmaya dönmüş lambalar bir araya gelince ortaya davetkar, yenilikçi ve büyüleyici bir ortam çıkıyor.

Nitekim burada sadece dekor değil yemek de efsanevi. Çırağan, Itsumi ve Ioki’de pekiştirdiği tecrübesiyle açılışından beri Inari Omakase’de olan Executive Chef Barlas Günebak yenilikçi tabaklar hazırlamaya devam ediyor. Yenilenen menü de en sevdiklerimizin arasında duck tataki, soft shell crab mini burger, corn kakigae, suzuki carpaccio, aki roll ve kirohana roll var. Seçim yapmakta zorlananlardansanız, garsonun tavsiyeleriyle bilinmedik tatlara yolculuğa çıkın deriz.

Restorandaki önemli bir diğer değişiklik ise omakase konsepti yani şefin masası. Artık küçük gruplar şefin hazırladığı özel tadım menüsüyle gurme bir maceraya tam da burada adım atacaklar. Füzyon Japon mutfağı ve sushiye doyduktan sonra canlı DJ performansı eşliğinde mekana özel kokteylleri tatmadan gitmeyin bizce.

inari foto1   inari foto2

Kuruçeşme Mh Kuruçeşme Cd No:11 – 0212 265 96 01
Eğer akşam yemeği için gitmeyi düşünüyorsanız, önceden rezervasyon yapmanızı tavsiye ederiz çünkü mekan hafta içlerinde bile dolu oluyor.

Bir Cevap Yazın