Pera Thai: Tatlının, Acının, Baharatın Muazzam Uyumu

2001 yılında kurulan Pera Thai’ın amacı da kurulduğu günden beri şehrin göbeğinde otantik Tayland mutfağını en iyi şekilde sunmak.

Hayat her daim tatlı olamaz diyorlar. Çünkü eğer öyle olsaydı o zaman hayatın tadı çıkmazdı. Aralara biraz acı, şöyle üzerine biraz baharat ekleyince hayat çok daha ilginç oluyor aslında.

Acıyı çok abartmadan biz de bu lezzet karışımı fikrine katılıyoruz. Muhtemelen de bu yüzden Tayland mutfağına bayılıyoruz. Bu mutfağın en özgün özelliklerinden biri bir oturuşta tatlı, acı, baharatlı, keskin lezzetleri bir arada sunması. Tabii ki önemli olan İstanbul’da gerçek Tayland yemeği bulabilmek. Nitekim 2001 yılında kurulan Pera Thai’ın amacı da kurulduğu günden beri şehrin göbeğinde otantik Tayland mutfağını en iyi şekilde sunmak.

Aldıkları ödüller de aslında Taylandlı aşçılar tarafından hazırlanan yemeklerin başarısını gösteriyor (Tayland hükümeti tarafından Thai Select ödülüne ve National Institute of Thai Food tarafından The Pride of Thailand – Certificate of Excellence ödülüne layık görüşmüşler). Hal böyle olunca da menüde geleneksel Tayland yemeklerinden bol bol seçenek bulunuyor. Izgara biftek sataydan asla vazgeçemediğimiz pad thai’a ve Hindistan cevizi pilavıyla harika giden kırmızı, yeşil, sarı her türlü köri çeşidine kadar tadına doyulmayacak birçok lezzet var. Yine bir klasik olan kızartılmış muz da kaçırılmayacak bir tatlı. Şarap menüsünde de hem Türk hem yabancı, özenle seçilmiş şaraplar mevcut. Beyoğlu’nun son yıllardaki düşüşünden dolayı mekan eski cool’luğunu taşımıyor olsa da, gerçekten iyi bir Tayland yemeği yemek isteyenler için muazzam bir akşam yemeği olacağı kesin.

perathai-foto1     perathai-foto2

Meşrutiyet Caddesi No. 94, Beyoğlu – 0212 245 5725

Bir Cevap Yazın