İlham veren İstanbullu Instagram Hesapları: Bölüm 2

Canım kız instagram illüstrasyon

Belki hatırlarsınız, geçen sene en sevdiğimiz Instagram hesaplarını paylaşmıştık.

Aradan geçen süre zarfında, Instagram bütün reklam verenlere açıldı, tasarımı değişti ve Snapchat’in artan popülaritesine tanık oldu. Eski halini gözlerimiz arasa da uygulama hala güncelliğini koruyor.

Gastronomiden sokak sanatına farklı alanlar üzerine yoğunlaşan on Instagram hesabı, İstanbul’u keşfetmemize yardımcı oluyor.

 

@mahallemoda

Photo from @mahallemoda instagram account

Hızla dönüşen Moda’daki yeni mekanları ve etkinlikleri paylaşan hesap, semtin nevi şahsına münhasır hallerini de fotoğraflıyor.

 

@istanbulokurken

Photo from @istanbulokurken account

Metroda kitap okurken biri fotoğrafınızı çekmek isterse şaşırmayın. Hesap İstanbulluların toplu taşımada okuduğu kitapları belgeliyor.

 

@vapuring

Istanbul ferry from @vapuring instagram account

Amatör ve profesyonel fotoğrafçılar İstanbul’dan vapur manzaraları paylaşıyor. Siz de #vapuring etiketini kullanarak katkıda bulunabilirsiniz.

 

@aydinbuyuktas

Artichokes with purple flower from Istanbul food Instagram

Kapalı Çarşı Nolan’ın Inception’ında yer alsaydı nasıl görünürdü? Cevap drone ve 3D modelleme yazılımı kullanarak İstanbul’u fotoğraflayan Aydın Büyüktaş’ın hesabında.

 

@emreonacak

Collage from @emreonacak instagram account

Sanat yönetmeni Emre Onacak, İstanbul’u hayal gücünün süzgecinden geçirerek yorumluyor ve birkaç karede tek bir hikaye anlatmayı başarıyor.

 

@boyaliellerr

Street art from @boyalieller instagram account

Türkiye’nin ilk grafiti ajansı Boyalı Eller’in işleri elbet bir yerde karşınıza çıkmıştır. Şehrin renkli sokaklarını keşfetmek için takipte kalın.

 

@istanbulfood

istanbulfood-foto

İstanbul’da mevsimine göre nerede ne yemeli bilmek isterseniz, Tuba Şatana’yı takip edin. En iyi esnaf lokantaları ve şehrin yemek kültürü üzerine daha pek çok şey bu hesapta.

 

@mirayucar

Street art from @mirayucar instagram account

İstanbul’u şehirli bir kadının gözünden keşfetmek için Miray Uçar’ı takip edebilirsiniz. Canım İstanbul’un sosyal medya yöneticisi, mekan ve etkinlik önerilerinde bulunuyor.

 

@kucukmartha

Photo of Istanbul Ortaköy mosk from @kucukmartha instagram account

Baktınız İstanbul’dan kaçmak gerek, Özüm Kasapoğlu’nu takibe alın. Yemek tutkunu Küçük Martha, düzenlediği gurme turlara ek olarak seyahat rehberleri de paylaşıyor.

 

@canimistanbul

Photo from @canimistanbul instagram account

Sıra dışı bir etkinlik, yaratıcı illüstrasyonlar, orijinal konsept mağazalar ve dahası. İstanbul’da keşfettiğimiz ve bize heyecanlandıran işleri Instagram hesabımızda paylaşıyoruz.

Bir Cevap Yazın