VOLT uygulaması: istanbul trafiği katili

Kız araba paylaşıyor Volt'la

İstanbul’un trafik sorununun çözümü SİZ olabilir misiniz?

Geçen ay sizlere İstanbul ulaşım hayatının olmazsa olması 5 mobil uygulamadan bahsetmiştik. Yazımızı yayınlar yayınlamaz, trafik sorununa farklı bir bakış açısından (çok sevdiğimiz “paylaşım ekonomisi”) yaklaşan ve kesinlikle tanımanız gereken yeni bir uygulama fark ettik.

Volt uygulaması arkasındaki fikir çok basit:
1) Ortalama bir İstanbullu günde 2 saatini trafikte geçiriyor
2) Trafikte arabaların %80’inde sadece bir kişi var (sürücü) ve trafikteki tüm arabaların koltuklarının %85’i boş!

Uygulama, aynı yöne yolculuk edecek insanların tek bir araçta birleştirerek trafik problemini hafifletiyor.

Sürücüyseniz, uygulamaya gideceğiniz istikameti girip aynı yöne gidecek yolculara ulaşarak ayda 400 TL’ye kadar kazanç sağlayabilirsiniz. Yolcuysanız güvenli bir şekilde ve taksiden çok daha ucuza yolculuk edebilirsiniz. Mesela Karaköy ile Bebek arası sadece 6 TL!

Son olarak; hem sürücüler hem de yolucular uygulamayı kullanırken kendilerini güvende hissedebilir. “Topluluklar” adındaki harika bir özellik sayesinde, Volt uygulaması adres, ev, mezun olunan okullar gibi bilgileri topluyor ve güvenliğini kontrol ediyor. Ayrıca her yolculuk sonrasında hem sürücü hem de yolcular anket doldurup görüşlerini belirtebiliyor.

Artık size kalan, ucuz maliyetli yolculuğunuzun tadını çıkarmak veya zaten gideceğiniz yöne gidip ekstradan birazcık para kazanmak.

 Screenshot of the Volt app     Screenshot of the Volt app

Volt web sayfası
Uygulamayı indirmek için: AndroidiPhone

Bir Cevap Yazın