Learn to Cook İstanbul: Yemek Pişirme Yeteneklerinizi Geliştirin

Girl taking a cooking class at Learn To Cook Istanbul

Herkesin hayatında doğru düzgün pilav yapmayı öğrenmek istediği bir an gelir. Ya da herkes olmasa da yetişkin olma işini ciddiye alanların çoğu en azından birkaç yemeği hakkını verecek şekilde yapmayı öğrenmek ister. Tabii ki işi uzmanlarından (yani anneler ve büyükannelerden) öğrenebiliriz ama Learn to Cook Istanbul farklı bir alternatif sunuyor: yemek yapmayı öğrenirken eğlenmek.

Melis Doeh during a Learn to Cook Istanbul class

Hosteslikten aşçılığa adım atan dünya tatlısı Melis, Learn to Cook Istanbul’un şefi ve eğitmeni. Hem İstanbullulara hem de yabancılara yönelik birkaç saatlik yemek atölyeleri düzenliyor. Katı kuralları olan bir yemek kursundan ziyade katılanların tercihine göre şekillenen atölyeler bunlar. Yani isteyen önündeki malzemelerle işi en ince detayına kadar öğrenebilir, isteyen de arkadaşları çalışırken şarabını yudumlayıp onları izleyebilir.

Tipik bir atölye, Türk kahvesi ya da çayı eşliğinde Türk mutfağıyla ilgili bilgilerin paylaşılmasıyla başlıyor. Menüde genelde iki çeşit meze, bir ara sıcak, bir ana yemek ve tatlı bulunuyor. Tüm atölyeler katılımcıların tercihine göre rakı veya şarap eşleşmesiyle gerçekleşiyor. Atölyenin bir kısmında da Türk şarapları ve rakıyla ilgili bilgiler paylaşılıyor.

Melis Doeh in her kitchen

     Melis Doeh with her cooking students

Meşrutiyet Caddesi No.5 Kat 4, Asmalımescit Mahallesi, Beyoğlu – 0530 108 98 26

Atölyeler her gün 15.00-19.00 arasında gerçekleşiyor. Eğer öğrenmek istediğiniz belli başlı yemekler varsa, önceden Melis’le irtibata geçebilirsiniz. Daha fazla bilgi için, buraya bir göz atabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın