#BazıKelimelerÇokGüzel

Kız Fevkalbeşer çanta taşiyor

Lügat365 isminde güzel kelimelere hayran ve onları her gün sosyal medyadan paylaşan bir ekip var. Dilimize Farsçadan, Arapçadan geçmiş ya da eski Türkçe kökenli olan, kendine has bir ritmi, ahengi, estetiği ve genellikle derin anlamları olan kelimeleri onları yaşatmak adına her gün takipçileriyle paylaşıyorlar. Fevkalbeşer, şikemperver, merdümgiriz, müşkülpesent. Birçoğumuza yabancı bir dil kadar uzak olan bu kelimeler aslında Türkçe. Kaybolan değerlerden biri de unutulan, kullanılmayan, terk edilmiş ama kendi başlarına adeta birer şiir ya da şarkı gibi duran bu güzel kelimeler.

Söylediklerimiz, kullandığımız kelimeler gerçekliğimizi yansıtır, yaratır derler. Deli divâne lafının aşık bir kişi için söylendiğini biliriz ama dilimize Farsçadan geçmiş divâne kelimesinin kötü ruhlu yaratık manasına gelen dîv kelimesinden türetilmiş olduğunu öğrenince aşk anlayışımızı sorgulayıp, yahu bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi, bir insan bu kadar yüceltilmeli mi, sevmek nedir, aşk aslen nedir gibi felsefi sorularla karşı karşıya gelebiliriz.

Düşünmeye ve düşündürtmeye hazırsanız, sizi Lügat 365’e alalım. Bu arada güzel kelimeler dükkanını da ziyaret edip, bazı kelimeleri defter, bez çanta ya da poster olarak satın alabilirsiniz.

Fevkalbeşer çanta     Kalendermeşrep defter

güzel kelimeler dükkanı
Arada bir Souq gibi yerlerde de satış yapıyorlar, bunun için Twitter, Facebook ve instagram hesaplarına bakarken gözünüzü açık tutun.

1 Yorum

  • Joycelyn dedi ki:

    Howdy! This is my first visit to your blog! We
    are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.
    Your blog provided us valuable information to work on. You have done a extraordinary job!

Bir Cevap Yazın