Çorlulu Ali Paşa Medresesi: Osmanlı Dönemi Cafe Deneyimi

Girl smoking nargile and drinking traditional Turkish coffee at Çorlulu Ali Paşa Medresesi

Harika kahve ve atıştırmalık seçenekleri sunan üçüncü dalga coffee shop‘lar hızla açılıyor ve biz hepsine bayılıyoruz. Ama bazen, daha geleneksel takılmak istediğimiz de olmuyor değil. Bol köpüklü bir Türk kahvesi eşliğinde nargile de hiç fena olmaz. Peki, nereye gitsek? Bizim önerimiz tarihi Eminönü bölgesinde yer alan Çorlulu Ali Paşa Medresesi.

Bu geleneksel Türk “kahvehanesi”nin tarihi 1716 yılına kadar gidiyor. Osmanlı döneminde medrese olan harika yapı, günümüzde İstanbul’un en iyi Türk kahvesini, canınız kahve çekmediyse de en iyi ev yapımı elma çayını içebileceğiniz yegane yer.

Osmanlı mimarisinden kalma güzel kemerlerin ve asırlık ağaçların gölgesi altında tavla oynarken arkadaşlarınızla çene çalmak gerçekten çok keyifli. Çıkmadan, biraz eski İstanbul tarzına göz atmak için burada satılan mozaik lamba, yastık, Osmanlı çarıkları gibi turistlerin bayıldığı hediyeliklere göz atabilirsiniz.

People smoking nargile and drinking traditional Turkish coffee at Çorlulu Ali Paşa Medresesi     A Canim Istanbul newsletter and a cup of Turkish coffee at Çorlulu Ali Paşa Medresesi

Çorlulu Ali Paşa Medresesi
Beyazıt Mahallesi, Yeniçeriler Caddesi Bileyciler Sokak. Eminönü/Fatih
Çalışma Saatleri:
Pazartesi-Cumartesi: 8:00 ile 2:00 arası
Pazar Günü: 10:00 ile 2:00 aras

Bir Cevap Yazın