Hünkar: Efsanevi Esnaf Lokantası

Hünkar illüstrasyon

İstanbul’un en yeni restoranlarını denemenin keyfi bir yana, insanın en sevdiği restorana arada bir uğrayıp sürdüğü keyif ise bir başka oluyor. Hünkar da bizim şık esnaf lokantalarının arasında en sevdiğimiz. 1950 yılından beri kalitesinden ödün vermiyor – gerçi biz o yıllardan beri gitmiyoruz ama en azından son 10 yıl içinde Nişantaşı’ndaki mekanında hep aynı lezzeti ve kaliteyi bulduğumuzu söyleyebiliriz.

Hünkar’ın müşterisi konumunun tam bir yansıması gibi. Servis her zaman muazzam, mekan ise her masayı örten beyaz örtülerle sade ama zarif. Yemek ise şahane. Salata ve meze bölümünün vazgeçilmezleri; mercimek köftesi, pazı kökü ve közlenmiş patlıcan salatası. Etlerden saray köfte ve hünkar beğendi en tercih edilenlerden. Günün hangi saatinde giderseniz gidin, bir porsiyon yemeden gitmeyin diyeceğimiz yemek ise su böreği. Hünkar’ın versiyonunu yedikten sonra su böreği algınız değişecek, inanın.

En zorlu seçim tabii ki tatlı. En iyisi birkaç kişiyle beraber gidip, birden fazla tatlıyı tatmak için bahane yaratın. Her halükarda irmik helvasını yemeden gitmeyin deriz.

Hünkar foto2 Hünkar foto1

Mim Kemal Öke Caddesi No:21, Nişantaşı – (0212) 225 46 65
Her gün 11:30 ve 22:30 arası açık

Bir Cevap Yazın