Hai Sushi: Asya Yakası’nın En İyisi

Hai sushi Istanbul illüstrasyon

Türk mutfağı, dünyanın en iyi mutfaklarından biri olabilir ama farklılık ve heyecan arayanlar için en iyi bile bir noktadan sonra sıkıcı gelebilir.

Eğer sizde de durum böyleyse arada bir biraz sushi’yle yemek keyfinizi hareketlendirmeye ne dersiniz?

İstanbul’da zor olan şeylerden biri gerçekten iyi sushi yapan bir yer bulabilmek. Tam da bu yüzden Hai Sushi’nin varlığından dolayı çok mutluyuz. Divan Grubu’na bağlı (buradan da kalitesi anlaşılan) ve Kalamış Marina’da yer alan mekan sade ve şık, yemekler de çok çekici ve leziz. Menüde birkaç çeşit çorba, salata ve başlangıç, tadı damağınızda kalan tempura, teriyaki, noodle çeşitleri ve tatlı-ekşi tavuk gibi klasik olduğu kadar başarılı olan ana yemekler var.

Eğer sadece sushi için gidiyorsanız, dilerseniz normal bir masada oturup menüden siparişinizi verebilirsiniz ya da geleneksel Japon restoranlarında kullanılan dönen bant sisteminin önünde oturabilirsiniz. Bu sistem şöyle işliyor: şef sushi’yi hazırlıyor, bir tabağa yerleştiriyor, tabağı da bandın üstüne koyuyor. Bant döndükçe önünüze farklı sushi’ler geliyor ve canınız hangisini çekerse onu alabiliyorsunuz. Havaalanında bagaj teslim bölgesindeki banttan valizinizi almak gibi bir şey yani…  Bu arada Hai Sushi’de 50’den fazla sushi ve sashimi çeşidi var. California Kani Maki, Dragon Roll ve Unagi en sevdiklerimizden.

Asya Yakası’nda oturanlar için Hai Sushi zaten düşünmeden gidilecek bir mekan ama Avrupa Yakası’ndakiler de buradaki sushi’nin şehrin öbür ucuna gitmeye değecek kadar iyi olduğunu bilmeliler.

Hai sushi foto2 Hai sushi foto1

Kalamış Marina – (0216) 541 03 54
Her gün 12:00-23:00 arası açık

Bir Cevap Yazın