Moda’daki Cibalikapı Balıkçısı

Girl eating fish at Cibalikapı Balıkçısı in Moda

Rakı ve mezenin anavatanında yaşıyor olsak da bazen doğru düzgün bir meyhane bulmak gerçekten çok zor olabiliyor. İnsan da haliyle artık klasikleşmiş ve aradığını bulacağına emin olduğu bir yere gitmek isteyebiliyor. Böyle zamanlar için size tavsiyemiz Moda’daki Cibalikapı Balıkçısı. Her daim bayılıyoruz ve her gittiğimizde de “iyi ki gelmişiz” diyoruz.

Cibalikapı Balıkçısı’nın orijinali aslında 15 yıl önce eski gazeteci Behzat Şahin tarafından Haliç’te açıldı. Bu mekanın muazzam bir Galata ve Haliç manzarası var. Moda onların karşı yaka ayağı aslında. Ama bizce manzarasız da olsa Moda’daki Cibalikapı en güzeli. Çünkü etraf yemyeşil, sakin, sessiz ve dışarıdaki masalar ağaç ve yeşilliklerin altında adeta bir araklaşın bahçesindeymişsiniz hissi yaratıyor.

Mekanda harika mezeler, deniz mahsulleri ve taptaze balıklar var. Mesela şehirdeki en iyi topiklerden birini burada bulabilirsiniz. Fıstık, ceviz ve peynir karışımı olan Girit ezmesi bir harika. Izgara ahtapot, levrek marin, çeşit çeşit otlar…

Cibalikapı’daki yemekleri bizim kadar çok severseniz, Cibalikapı tariflerinin bulunduğu kitaba bir göz atın deriz.

Cibalikapı Balıkçısı foto1   Cibalikapı Balıkçısı foto2

Tarihi Moda İskelesi Yolu Moda Cad. No:163/A Moda, Kadıköy – (0216) 348 93 63

Bir Cevap Yazın