Yeldeğirmeni : yükselişe geçen semtlerin en yenisi

Yeldeğirmeni Mural Festival

Geçen ay Yeldeğirmeni’nde bulunan sanat alanı ve kafe Arthere İstanbul‘dan bahsetmiştik. Ne var ki İstanbul’un yükselişe geçen semtinde daha keşfedilecek çok sokak ve mekan var.

Fotoğraf makinenizi hazırlayın ve Karakolhane Caddesi’ni başından aşağıya doğru yürüyün. Ara sokaklara saptıkça Yeldeğirmeni’ne renk katan muraller sık sık karşınıza çıkacak. Hatırlatma: Sanatçıları iş üstünde izlemek isterseniz, Mural İstanbul Festivali ay sonuna kadar devam ediyor.

Semtin kültür sanat merkezi Yeldeğirmeni Sanat, 1895’te inşa edilen Notre Dame du Rosaire Kilisesi’nde yer alıyor. Restore edilen tarihi binada çeşitli etkinliklere katılabilirsiniz. Kilisenin paralel sokağında bulunan Don Kişot İşgal Evi‘ni de mutlaka gezin ve mahalle dayanışmasına tanık olun.

Son olarak, acıkırsanız bizim önerilerimiz: Atıştırmak isteyenlere Yeldeğirmeni Sandviççisi, veganlara Mahatma, falafel sevenlere Tonton Efendi, bir şeyler içmek için Ahbap Bar, kafa dinlemek için Sancho Panza ve gelen geçeni izlemek için tam merkezdeki Cafe Mu.

Yeldeğirmeni'de Cafe Benazio

Foto: @anlamaram

Yeldeğirmeni'de Cafe Mu

 

Mural İstanbul takvimine buradan ulaşabilirsiniz.
Yeldeğirmeni Sanat: İskele Sokak No. 34 – (0216) 337 0058
Don Kişot İşgal Evi: Duatepe Sokak No. 15
Yeldeğirmeni Sandviççisi: Karakolhane Caddesi No. 45/A – (0534) 592 1813
Mahatma Cafe: Karakolhane Caddesi Prof. Dr. Macit Erbudak Sokak No. 50 – (0535) 608 3280
Tonton Efendi: Karakolhane Caddesi No. 50/B
Ahbap Bar: Karakolhane Caddesi No. 37/A
Sancho Panza: Duatepe Sokak No. 29
Cafe Mu: Karakolhane Caddesi No. 46/A – (0216) 337 5357

1 Yorum

Bir Cevap Yazın