Arthere istanbul: yeni nesil bir sanat alanı

Hem kafe hem sanat atölyesi

Kadıköy hatta İstanbul sanat dünyasına yepyeni bir soluk getiren Arthere İstanbul, biraz sivil toplum örgütü, biraz kafe, biraz da sanatçı atölyesi. Mekan yarı Fransız yarı Suriyeli, kimyager ve fotoğrafçı Omar’ın vizyonundan doğmuş. Sadece sanatın değil yemeklerin de sanatçılar tarafından yapıldığı, başına buyruk, özgür bir sanat alanı burası.

Yeldeğirmeni’ndeki mekan senenin başında açılmış ve o günden beri Suriyeli mültecilerden Amerikalıdan yerel sanatçılara kadar birçok farklı ülkeden, sanatı için çabalayan sanatçılara ev sahipliği yapıyor. Burası bildiğimiz galeriler gibi belli tarihler arasında sergi düzenlemiyor. Her daim çizimler ya da tablolar duvarlarda asılı. Suriye’ye özgü kahvenizi yudumlarken ya da kruvasanınızı yerken dilediğinizce bakabilirsiniz.

Beğendiğiniz bir parça olursa, onu yapan sanatçıyla da konuşabilirsiniz. Muhtemelen kendisi yukarda atölyede çalışıyor ya da yan masada muhabbet ediyordur.

Arthere foto1     Arthere foto2

Arthere İstanbul
Rasimpaşa Mh, Beydağı Sk (Feritbey Sk.) Bina 3 Güçlü Han, Block 1-2, Kadıköy – (0538) 086 7691
Her ay mekanda düzenlenen workshoplar ve canlı müzik performanslarına ait bilgiler internet sitelerinde ve Facebook sayfalarında duyuruluyor.

Bir Cevap Yazın