Şehirde Bahar Modası

Spring fashion 2016

İstanbul’un en yaşanılası sezonu başlıyor! Mayıs ayıyla beraber 3. dalga kahvecilerimizin bahçelerine taşıyabiliriz artık masalarımızı ya da kış boyunca puslu camların ardından baktığımız boğazın en kıyısına atabiliriz kendimizi.

Gardıroptaki kasvetten kurtulmanın da tam zamanıdır! Nasıl mı? İşte size Troppodonna bakış açısıyla sezonun öne çıkan trendlerine uygun kombin önerileri.

 

90ların Grunge Güzelleri:

Bugün moda markalarının başında gördüğümüz isimler, yaş grubu olarak 90’lı yıllarda gençliklerinin en güzel dönemini geçirmiş kişiler. O nedenle en tepeye çıkınca da kendi asi yıllarını hatırlayarak bizleri grunge bir grubun video klibine ışınlamaları çok normal. Şimdi, Bush’tan Swallowed eşliğinde, yeniden hayatımıza giren Levi’s 501 CT ile tartan bir gömlek giyin. Ayakkabılarda ise Vans’tan başkasını düşünemiyoruz. Hangi aksesuar mı? Tabii ki bir sırt çantası ve choker kolye…

levis 501 checked shirt headphones

vans backpackMavi Gümüş Rengi Küpebandana

 

Omuzlar Baş Rolde:

Her sezon yeni bir dekolte bölgesi belirleyen moda tasarımcıları, bu yaz omuzları öne çıkarıyor. Brezilya dizilerinde sık sık görürdük onları. Omuzları düşük farbelalı bir elbise altında platformlu ayakkabılar. Biri Milagros mu dedi?

Image2  self portraitOPI

Image3  14K Gold Hoop Earrings   zara shoes

Gecelikler Sokağa Çıkıyor:

2016 yaz koleksiyonları tasarlanırken moda evleri şık gecelikleri yatak odalarının karanlığından çıkartıp, özgür bırakmaya karar vermişler. Kırık beyaz ya da siyah dantelli narin gecelik elbiseler yaz akşamları dışarı çıkarken giyebileceğiniz en şık kıyafetlerden bazıları… Fakat bu tasarımları sokağa uydururken üzerine tezat bir şey almalısınız; mesela asker ceketi ya da altına sneaker giyerek ters köşe yapabilirsiniz.

T by Alexander Wang   Atelier a'lette   mango

Image4     154015009_product_1   agraf vakkorama

 

Yazın En Enerjik Renkleri:

Yaz sezonunda her zaman parlak renkler ile enerjimizi biraz yükseltmek isteriz ya, bu sefer ibre turunculardan ve yeşillerden tarafa dönüyor. Tabii bu iddialı renkleri aksesuarlarda kullanmak daha akıl karı. Bir de dore ve lame gibi metalik dokular öne çıkıyor. Tropikal desenler, boho bir tavır, batik baskılar, gökkuşağı çizgililer, makrame tipi örmeler yazlık vitrinlerde sizi bekliyor.

Image6  isabel marant   linda farrowaurelie bidermann 1  christian louboutin  chloe bag   YSL

Bir Cevap Yazın