Asri Turşucu

Girl hiding behind pickles jars at Asri Tursucu store in Cukurcuma

Firuzağa’dan Çukurcuma‘ya inerken sol tarafınızda, vitrindeki renkli kavanozları, 50-60 yıl önceden kalma turşuları ve sıcacık atmosferiyle hemen ilginizi çekecek bir dükkan bulunuyor. Etraftaki vintage mağazalara uğramak, antika eşyalara dokunmak, eski sokaklarda dolaşmak ve bir bardak turşu suyu içmek! Çukurcuma gezileri, Asri Turşucu’ya uğramadan tamamlanmış sayılmaz…

Asri Turşucu, binbir çeşit turşu, turşu suyu ve pek çok tarihi değer taşıyan anıya sahip. Mekanın Hikayesi, Asri Bey’in 1913 yılında Fatih’te açtığı küçük turşucuyla başlıyor. Ve günümüze kadar uzanan bu lezzet serüveni 100 yıllık bir tarihi de gözler önüne seriyor.

Hepimizin onlarca kez izlediği ve asla izlemekten sıkılmayacağı filmlerden olan Neşeli Günler de burada çekilmiş. Vitrinde sergilenen turşular 25-30 çeşit meyve ve sebzeden oluşuyor. Armuttan muza, havuçtan domatese belki daha önce hiç görmediğiniz bir çok çeşit bulunuyor. Yumurta turşusunu denemeye cesaret edebilir misiniz? Eğer bu kulağınıza çok garip geldiyse badem turşusunu deneyebilirsiniz. Ürünlerin üretimi de burada değil Mudanya’da yapılıyormuş.

Jar of pickles at Asri Tursucu   Store front of Asri Tursucu

Kuloğlu Mahallesi, Ağa Hamamı Sokak, No 9/A, Beyoğlu, İstanbul – (0212) 244 4724
Turşucu, havaların ısınmasıyla kapanıp, soğumasıyla açılıyor. Gün içerisinde ise 08:30 – 21:30 saatleri arasında açık

Bir Cevap Yazın