Favori açık hava brunch mekanlarımız

Favori açık hava brunch mekanlarımız

Ilık havalar demek arkadaşlarla birlikte, deniz kenarında ya da yeşillikler içinde keyfi saatler boyu sürülecek açık hava brunch demek. İstanbul hızlıca betondan ibaret bir şehir haline geliyor olsa da, şehrin koşturmacasından ve gürültüsünden kaçabileceğimiz mekanlar hala mevcut.

Bunlardan biri de Kalamış’ta marinaya doğru konuşlanmış olan Divan Brasserie. Divan’ın Pazar brunch’ı sabah 9’dan öğleden sonra 3’e kadar sürüyor ve açık büfede yumurta, şarküteri ürünleri, zeytinler, reçeller, fırından taze çıkmış ekmekler, simitler ve daha neler neler var. Öğle saatlerindeyse kahvaltılıklar gidip yerlerini sushi’den makarnaya, çorbadan tatlıya, canınız ne çekiyorsa ona bırakıyor. Bahçe ise çok sakin ve keyifli, özellikle de daha kimseciklerin gelmediği sabah saatlerinde… Marinadaki yatların manzarası ise size adeta Ege’de bir yerlerdeymişsiniz hissi veriyor.

Şehrin diğer bir kaçamak noktası ise Bebeköy’deki Backyard. Burada kocaman ve yemyeşil bir bahçe var. Dolayısıyla küçük çocuklu aileler arasında çok popüler. Fakat korkmayın, burası çocukların çığlık çığlığa koşturduğu bir ortama dönüşmüyor. Backyard’ın kahvaltı tabağında yöresel peynirler (mesela Çanakkale’den keçi peyniri), bal, reçel ve Nutella var. Yediklerine dikkat edenler için müsli ve yoğurtlu granola, dibine kadar keyif sürmek isteyenler içinse pancake var. Yumurta listesi uzun ve çeşitli – hatta bazıları gerçek domuz bacon ile servis ediliyor.

Bir de Cihangir’de Kahve 6 var. Buranın bahçesi mekanın arka tarafına gizlenmiş. Komün masalar, tepeden sarkan bitkilerle çok tatlı ve sıcak bir ortam. Menüdeki tüm yiyeceklerde yerel, doğal ve organik malzemeler kullanmaya özen gösteriyorlar. Burası özellikle hafta sonu kahvaltı vaktinde doluyor ve masalar peynir, zeytin, taze ekmek ve simit, yumurta, reçel, domates ve salatalık, bal ve kaymakla donatılıyor.

Backyard leziz bahçesi     Bal, kaymak, simit, peynir, zeytin... Hepsi Kahve6 brunch tabakta

Divan Kalamış: Amiral Fahri Korutürk Yat Limanı, Kalamış – rezervasyon için: (0216) 414 5703 (her şey dahil Pazar brunch’ı kişi başı 90 TL)
Backyard: Otlukbeli Cad. Bebeköy Sok. No: 4, Etiler – rezervasyon için: (0212) 287 1506
Kahve 6: Anahtar Sokak No.13/A, Cihangir – rezervasyon gerekli değil ama hafta sonu için tavsiye edilir: (0212) 293 0849

1 Yorum

  • KRIEF dedi ki:

    Hi!!
    Just back from Istanbul and want to thank you again and again for all those greats places that made our trip just better!
    Went to Kahve 6 after a relaxing hammam at KILIÇ ALI. And shopping of course!
    We wouldn’t have find thoses places without you!
    Thank you and have a loooooong life!

    Candice

Bir Cevap Yazın