Kasım ayının İstanbul konserleri

Sevgili Okuyucular,

Müzik blogger’ı cizenbayan Kasım ayındaki canlı performanslardan seçtikleriniz sadece siz Canım Istanbul üyeleriyle paylaşıyor. Adı geçen müzisyenleri SoundCloud hesabımızda da dinleyebilirsiniz. Bir yenilik daha: artık biletlerinizi aşağıda bulununan link’lerini tıklayarak direk alabilirsiniz. İyi eğlenceler!

Cizenbayan illustration #1

Kasım ayı İstanbul için birbirinden güzel konserlerle dolu bir ay olacak. 21 Ekim 1 Kasım tarihleri arasında Akbank Caz Festivali ile pası silinmiş kulaklarımız Kasım ayında da iyi müziğe doyacak.

Salon IKSV 3 Kasım’da baştan çıkarıcı ritimleriyle Amerikalı r&b ikilisi Rhye‘ı konuk ediyor. 4 Kasım’da ise Sofar Sounds İstanbul sayesinde tanıdığımız isimler, daha büyük bir sahnede, daha fazla dinleyiciyle buluşmak için yaratılan konsept Sofar’dan Salon’a ile Salon’a konuk oluyorlar. 4 Kasım gecesi Garanti Caz yeşili kapsamında Babylon Bomonti sahnesinde ilk kez Türk izleyicilerle buluşacak olan Iron & Wine bu ayın en iddialı ve kaçırılmaması gereken konserlerinden biri.

Bu sezon gerçekten dolu dolu bir program sunan Salon IKSV sahnesi aynı hafta içinde 6 Kasım Cuma akşamı ise samimi sahnesine karanlık popun prensesi Zola Jesus‘ı konuk ediyor. Konserden sonra hızını alamayanlar Indigo’da gece yarısı setin başına geçecek olan Alle Farben ile dansa devam edebilir.

9 Kasım Pazartesi akşamı Cemal Reşit Rey konser salonunda en iyi performans dalında Grammy ödülü bulunan Snarky Puppy sahne alacak. 13 Kasım Cuma gecesi Salon’un iddialı konuğu Hiatus Kaiyote ile geceye başlayıp sonrasında Berlin’in ünlü gece kulübü Watergate‘in indigo’daki gecesinde dansa doyabilirsiniz.

16 Kasım’da Salon bu kez de Unknown Mortal Orchestra‘yı küçük ama samimi sahnesinde ağırlayacak, bu müzik ziyafetini kaçırmak istemiyorsanız elinizi çabuk tutmanızı tavsiye ederiz. 17 Kasım Salı gecesi Kanadalı post rock efsanesi Godspeed You! Black Emperor garip ama Zorlu Performans sanatları merkezinde bu sezon ilk kez denenen ayakta konser konseptini bir kez daha görücüye çıkarmış olacak. Aynı sahnede 20 Kasım Cuma akşamı Sinatra anısına düzenlenen Sinatra & Friends gecesi bu defa çok farklı bir kitleye hitap edecek. Caz ya da post rock değil dans etmek isteyenler Roman Flügel için indigo’nun yolunu tutabilirler. Bizi bu ay en heyecanlandıran konser ise 21 Kasım Cumartesi akşamı indigo’da vuku bulacak. Bu yaz Çeşme’de gerçekleşen Chill-Out Festival’de hayran kitlesini genişleten, yılın en iddialı albümlerinden birine imza atan Kanadalı elektronik ikili Bob Moses söz konusu albümün tanıtım turnesi kapsamında indigo’da canlı bir performans sergileyecek.

Babylon ve Fransız Kültür Merkezi ortaklığıyla bu sene 20 Kasım 4 Aralık tarihleri arasında 3.’sü gerçekleşecek XXF – Very French Festival kapsamında Fransa’nın elektronik, caz ve pop alanlarında yeni ve parlamakta olan isimleri görücüye çıkacak. Chinese Man bizi heyecanlandıran isimlerden sadece bir tanesi.

Iron & Wine photo      Zola Jesus photo

Kasım ayı müzik listesine buradan ulaşabilirsiniz. Bilet almak için:

Bir Cevap Yazın