İstanbul sıcağında serinlemenin 5 yolu

5 ways to beat the heat in Istanbul

İstanbul’da yaz, deniz-kum-güneş üçlüsünden ziyade sokakta yürürken kavrulmayı veya ofiste klima savaşlarını çağrıştırıyor. Sıcakla baş etmeye çalışırken şehirde yazı çekilir kılmak için neler yapabileceğimizi keşfettik.

1. Kendi şehrinizde turist olun

Alternative sights Istanbul

Photo by Neida Arjona

Saray, camii ve kiliseleri tercih ederek sıcaktan korunabilirsiniz. Küçüksu Kasrı, Kırım Kilisesi ve Heybeliada Ruhban Okulu gezebileceğiniz yerlerden birkaçı.

2. Soğuk için

JÜS cold pressed juice

Soğuk preslenmiş meyve/sebze suyu için JÜS’ü, limonata için Baylan Pastanesi’ni, soğuk demlenen ‘cold brew’ kahve için Petra’yı öneririz. Dondurma için ise adres sıra dışı ve bir o kadar da lezzetli çeşitleriyle bilinen Girandola.

3. Sporu bırakmayın

Sakıp Sabancı Museum yoga classes

Sabancı Müzesi’nin yemyeşil bahçesinde düzenlenen ücretsiz yoga dersleri, serin bir ortamda spor yapma imkanı sunuyor. Dersler Cihangir Yoga eğitmenleriyle Çarşamba sabahları gerçekleştiriliyor.

4. Deniz havası alın

Elio Sedef Adasi

Diğer Prens Adaları’na nazaran daha az kabalık olan Sedef Adası’nda denize girebilirsiniz. Yeni bir hobi edinmek isteyenlerse Kalamış’ta bulunan İstanbul Yelken Akademisi’nde yelken eğitimi alabilirler.

5. Kütüphanede çalışın

Salt Galata

Biliyoruz, yaz aylarında çalışmak daha zor. Gözkapaklarınız ağırlaşmadan kendinizi serin bir kütüphaneye atın. SALT Galata, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü veya Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi’ni tercih edebilirsiniz.

 

**********

Küçüksu Kasrı: 09:00-17:00, Pazartesi ve Perşembe günleri ziyarete kapalı

Kırım Kilisesi: Her gün 09:00-18:00

Heybeliada Ruhban Okulu: Her gün 09:00-16:00

SALT Galata: Salı-Cumartesi 10:00-20:00, Pazar 12:00-18:00

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü: Pazartesi-Cuma 09:00-17:30, Çarşamba 09:00-20:00, Cumartesi 10:30-17:00

Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi hafta içi her gün ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. Gitmeden önce (0216) 554 08 54’ü arayarak randevu almanız gerekiyor.

Bir Cevap Yazın