3rd Culture: Dünya kültürleri aynı çatı altında

3rd Culture çukurcuma illüstrasyon

IKEA, seni seviyoruz ancak bazen çok sıkıcı olabiliyorsun. Şanslıyız ki İstanbul’un birbiri ardına açılan tasarım mağazaları imdadımıza yetişiyor. Bunlardan biri de Çukurcuma’da keşfedip hayran kaldığımız 3rd Culture.

Emre ve Zeynep Rende kardeşler tarafından kurulan 3rd Culture, farklı dünya kültürlerini aynı çatı altında toplayan bir tasarım mağazası. Afrika’da yaşamış ve dünyanın pek çok yerini gezmiş seyahat aşığı kardeşler, yılların birikimini 3rd Culture’da paylaşıyor. Gazeteci ve fotoğrafçı Emre Rende’nin hikayesini Hindistan’da çektiği portreler, kreatif direktör ve tasarımcı Zeynep Rende’ninkini ise Afrika kumaşlarından ilham alarak tasarladığı yastık, çanta ve lamba şapkaları yansıtıyor. 3rd Culture aynı zamanda ikinci el mobilyaları yeniden kaplayıp bakımdan geçiriyor.

Bizce sentez 3rd Culture’ı en iyi tanımlayan kelime. Samandağ’dan gelen ipekle rengarenk Afrika kumaşlarını birleştirmeleri bunun çok güzel bir örneği. 3rd Culture’daki her obje köklü bir gelenek ve hikayenin temsilcisi.

Inside 3rd Culture store in çukurcuma

Photos and cushions at 3rd Culture çukurcuma

Firuzağa Mah. Çukurcuma Cad. No: 38/2, Beyoğlu – (0545) 967 25 65
Saatler: Her gün 10:00 – 19:00

Bir Cevap Yazın